Zvezdnice, ki se ne sramujejo svojih lepotnih ‘napakic’

Strije, brazgotine, znamenja... Te slavne dame so zavrnile lepotne posege in ponosno pokazale svoje 'pomanjkljivosti'.

Številne zvezdnice so se zlasti na začetku svoje kariere znašle na udaru kritik sodelavcev, ki so jim svetovali naj svoje lepotne “pomanjkljivosti” raje odpravijo, saj bo to koristilo njihovi karieri. Toda te slavne dame so takšne in podobne karierne nasvete gladko zavrnile in lepotnim popravkom rekle odločen “ne”.

Kelly Ripa – majhne prsi

Ameriška igralka in TV voditeljica Kelly Ripa se zna pošaliti na račun svojih majhnih prsi, za katere je večkrat izjavila, da sploh ne obstajajo. Na začetku njene kariere so ji svetovali, da si poveča oprsje, vendar je to odločno zavrnila. »Nikoli si ne bi dala operirati oprsja. Popolnoma srečna sem v svoji koži,« samozavestno zatrjuje mati treh sinov.

Lea Michele – nos

Igralka Lea Michele je imela vsega 13 let, ko so ji njeni agenti dejali, da bo morala iti pod nož, saj se s takšnim nosom njeni karieri ne obeta nič dobrega. »Če bi vedeli, kolikokrat so mi rekli, naj si operiram nos in mi na ta način dali vedeti, da nisem dovolj lepa. Ampak dokazala sem jim, da so se motili,« je dejala Lea.

Cindy Crawford – znamenje na obrazu

Ena najlepših žensk na svetu je bila v najstniških letih zaradi prepoznavnega lepotnega znamenja na obrazu, tarča nenehnih zbadljivk svojih vrstnikov. Zaradi tega si je želela znamenje sprva odstraniti, a jo je njena mama prepričala, da ga je obdržala. »To me ločuje od drugih in me dela posebno. Znamenje me dela prepoznavno in ljudje se me bodo spominjali zaradi njega, pa tudi številni s podobnimi znamenji se bodo identificirali z mano,« je povedala danes 51-letna manekenka.

Padma Lakshmi – brazgotina

Manekenka in igralka indijskih korenin si je pri 14 letih v prometni nesreči poškodovala roko. Posledica je bila 18 centimetrov velika brazgotina. Čeprav so jo njeni modni agenti v začetku kariere prepričevali, naj si brazgotino odstrani, Padma tega ni storila. Slavni fotograf Helmut Newton jo je prav zaradi brazgotine naravnost oboževal in je to njeno »pomanjkljivost« na fotografijah tudi večkrat izpostavil. »Rada imam to brazgotino. Zaradi nje sem oseba z zanimivo življenjsko zgodbo. Brazgotina je moj opomnik, da lahko preživim tudi najhujše stvari v življenju,« pravi Padma.

Chrissy Teigen – strije

Bruises from bumping kitchen drawer handles for a week. Stretchies say hi!

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Ko je slavna manekenka na svojem Instagram profilu objavila fotografijo, ki razkriva strije na njenih nogah, je prejela na tisoče pozitivnih komentarjev žensk. Te so bile navdušene nad dejstvom, da se Chrissy ne sramuje svojih »pomanjkljivosti«. Oglasili pa so se tudi kritiki, ki so menili, da bi morala profesionalna manekenka bolj paziti na svoj izgled in preprečiti nastanek strij. »Mislim, da so pozabili, kako so videti resnični ljudje. Imam nešteto aplikacij za retuširanje fotografij, ampak jih ne želim uporabljati, ker mislim, da smo pozabili, kako izgledajo resnični ljudje. Ni pošteno, da ljudje s pomočjo tehnologije spreminjajo svoja telesa. Nihče se ne more kosati z nerealnimi standardi,« je kritikom sporočila Chrissy.

Mindy Kaling – telesna teža

Ameriška igralka, komedijantka in scenaristka Mindy Kaling je še ena v vrsti slavnih dam, ki so ji dejali, da ni dovolj lepa za uspeh v svetu šovbiznisa. Toda Mindy ni nikoli pomislila, da bi shušala samo zato, ker bi s tem zadovoljila holivudske lepotne standarde. »Seveda včasih pogledam kakšno Gisele  Bundchen in pomislim, kako lepo bi bilo, če mi ne bi bilo nikoli več potrebno nadeti »spanxic«. Toda takšne in podobne stvari niso na seznamu stvari, ki jih želim resnično doseči v svojem življenju,« pravi Mindy.

Foto: Getty