5 nenavadnih dejavnikov, ki povzročajo gube

Zelo skrbite za kožo, pa se vam vseeno delajo gubice? Preverite zakaj…

Uporabljate skrbno izbrano kozmetiko za nego kože odkar pomnite, pa so se vam neodvisno od tega že pri rosnih 30-ih pojavile prve gubice okoli oči? Odgovor na zakaj, boste našli v spodnjih razlogih.

Neaktivnost

Pri ljudeh, ki se aktivno ukvarjajo s športom, se koža počasneje stara. Zaradi redne rekreacije je njihova koža mehkejša in bolj zdrava, posledično se prve gubice pojavijo kasneje.

Preveč ekrana

Ure in ure sedenja za računalnikom povzroča prezgoden pojav gubic na obrazu. Razlog? Svetloba ekrana slabo vpliva na vašo kožo, saj zaradi nje stiskamo oči, kar povzroča gube med obrvmi in kotičkih oči. Tudi pretirano gledanje v mobilni telefon vam bo povzročilo gubice, in sicer na vratu, zaradi sklonjene glave.

Pretirano čiščenje kože

Sliši se nenavadno, vendar s pretiranim čiščenjem iz kože odstranjujemo naravni sebum. Ta ni tukaj, da bi nam paral živčke, ampak da našo kožo nahrani in vlaži. Prav tako našo kožo ščiti pred zunanjimi vplivi, onesnaževanjem in UV žarki. Pri izbiri sredstev za nego kože bodite pazljivi in izbirajte proizvode, ki ne vsebujejo mila. Prav tako se izogibajte vroči vodi, ki enako kot milo, odstranjuje sebum in pospešuje staranje kože.

Neuporaba sončnih očal

Ko je zunaj močna sončna svetloba, vedno nosite sončna očala. Če jih ne boste, boste pripirali oči in pretirano mežikali, kar pa seveda povzroča gube. Poleg tega UV filtri področje okoli oči ščitijo pred škodljivimi žarki.

Pačenje

Ste med tistimi osebami, ki ob vsaki priložnosti zabavajo prijatelje s pripovedovanjem smešnih anekdot, šal ali pa oponašate slavne? Vse lepo in prav, vendar se pri tem sigurno pačite, kar vas vodi h gubam na vašem obrazu. Generalno gledano, vse grimase, ki jih dnevno ponavljamo – smejanje, mežikanje ali mrščenje, povzročajo gube. Sem sodita tudi kajenje in pitje po slamici.

Foto: Pinterest