Znanost: to je popolno žensko telo

Katera ženska po mnenju strokovnjakov ustreza lepotnemu idealu?

Čeprav je popolna postava zelo relativen pojem in velja rek, da je lepota vedno v očeh opazovalca, pa je znanost poskusila izračunati, kako bi bila ta popolnost videti v realnosti. Rezultati raziskave, ki so jo opravili na univerzi v Teksasu so tako pokazali, da je manekenka, igralka in TV-voditeljica Kelly Brook, ženska s popolno postavo. Znanstveniki so upoštevali višino, težo, dolžino ter obliko obraza in prav mere zapeljive Kelly naj bi ustrezale ženskemu lepotnemu idealu.

Kelly Brook je visoka 168 centimetrov, njene mere so 99-63-91, pri tem pa ni odveč poudariti, da se privlačna Britanka doslej ni posluževala lepotnih operacij. “Ona je popolnoma naravna ženska in z vidika znanosti popolna,” pravijo na omenjeni univerzi. 37-letna lepotica sicer pravi, da je njena postava predvsem plod redne vadbe in uravnotežene prehrane, ki temelji na beljakovinah.

Strokovnjaki so še zapisali, da ima Kelly Brook skladen tip postave, ki pa ga v današnji družbi žal še vedno pogosto označujejo kot “plus-size”. A raziskava je potrdila, da je takšno telo zdravo, pri moških pa je deležno številnih komplimentov.

Foto: @kellybrook