Ženske jih skrivajo, moški pa obožujejo

Kaj dela ženske v moških očeh neustavljivo privlačne, pa se tega večinoma sploh ne zavedajo?

Ženske že od nekdaj iščejo načine, da bi pritegnile pozornost moških. Veliko časa namenijo za ličenje, urejanje frizure, depilacijo in manikuro, da bi zasijale v kar najbolj privlačni podobi. Toda ko gre za žensko lepoto, so moški standardi še vedno prava uganka za nežnejši spol. Stvari, ki moške privlačijo na ženskah, namreč velikokrat nimajo veliko opraviti z izklesano postavo, sijočim videzom ali seksi obleko. Tukaj je sedem stvari, ki v moških očeh naredi ženske neustavljivo privlačne, pa se slednje tega pogosto sploh ne zavedajo.

Razmršeni lasje

Raziskava nekega kozmetičnega podjetja je pokazala, da kar tri četrtine moških žensko opazi zaradi njenih las, zato ni presenetljivo, da predstavnice lepšega spola zapravijo veliko časa in denarja za ureditev popolne pričeske. Toda večine moških ne očara “spolirana” pričeska, ampak prisegajo na preprost in naraven videz ženske frizure.

Nenaličen obraz

Ženske skušajo z ličili prikriti »nepravilnosti« na svojem obrazu, a če vprašate moške, je njihov odgovor jasen: manj je več. Številne ankete so namreč pokazale, da je za moške obraz brez ličil na ženski precej bolj privlačen, kot do potankosti urejen makeup. Preveč pudra in šminke moške preprosto odvrne, njihov pogled pa se dlje časa zadrži na obrazu z manj ličili.

Trebušček

Veliko žensk vloži obilo napora in energije, da bi bil njihov trebuh videti čvrst in raven, toda obsežna anketa znane spletne strani za ljubitelje fitnesa je razkrila, da velika večina moških ne ženski ne mara izklesanih trebušnih mišic. V njihovih očeh je veliko bolj seksi rahlo zaobljen in mehak trebušček.

Bele črte zaradi kopalk

Sled, ki jih na porjaveli koži pustijo kopalke, sploh tiste z veliko trakci in izrezi, zna biti za ženske zelo moteče. Toda ta »problem« moških niti malo ne moti. Ravno nasprotno. Močan kontrast med porjavelimi in neporjavelimi deli ženskega telesa, moškim buri domišljijo, saj jim bele črte razkrivajo intimnejše dele ženskega telesa.

Gubice

Gubice so verjetno eden največjih sovražnikov vsake ženske, moški pa si z njimi pretirano ne belijo las. Številnim se namreč zdi nekaj starostnih črtic na ženskem obrazu  zelo privlačnih, saj jih doživljajo kot simbol ženske zrelosti, modrosti in izkušenosti.

Očala

Nošenje očal zna biti v najstniških letih prava nočna mora, toda v odrasli dobi, se stvari spremenijo. Neka raziskava je pokazala, da moški opazijo ženske z očali mnogo prej kot tiste, brez njih. Ženske z očali se jim namreč zdijo seksi, skrivnostne, samozavestne, samostojne in inteligentne.

Bosa stopala

Iz ne povsem znanega razloga, moški doživljajo bosa ženska stopala kot eno najbolj seksi stvari na ženskem telesu.

Foto: Fashion Me Now/@carmengracehamilton