To je razlog št. 1, zakaj se večina žensk zredi

In morda boste presenečeni...

Neverjetno, a prav to je razlog, zakaj se večina žensk na neki točki v življenju zapustijo in pridobijo (pre)veliko število kilogramov.

Ne boste verjeli, a strokovnjaki trdijo, da so zaljubljene ženske bolj nagnjene k pridobivanju (odvečnih) kilogramov kot samske ženske. Raziskava, ki je bila izvedena med velikim številom žensk je pokazala, da so prostovoljke v prvem letu zveze, ko so bile na sveže zaljubljene, pridobile v povprečju 4 kilograme telesne mase.

Glavni krivec dodatnih kilogramov bi naj bil občutek ugodja in zadovoljstva, ki pri veliki večini žensk vzbudi apetit, zato pojedo celo dvakrat več kot bi sicer. Več kot polovica anketiranih žensk je priznalo, da so bile najvitkejše oz. so tehtale najmanj kilogramov prav v obdobju, ko so bile brez partnerja. Kar 40% anketiranih žensk pa razmišlja v smeri, da so za pridobivanje odvečnih kilogramov krivi prav njihovi partnerji, ki nimajo urejenih prehranjevalnih navad in se poslužujejo številnih nezdravih obrokov, npr. neprestano uživanje sladkih ali preitrano slanih prigrizkov ob delu, ob gledanju filma ali celo v avtomobilu ter obilnejše večerje v poznih večernih urah.

Nasprotno ženskam, pa moški v obdobju zaljubljenosti pojedo veliko manj hrane in zato celo izgubijo do 3 kilograme telesne mase.

Ne glede na kontradiktorne podatke, lahko zaključimo na nekoliko humorističen način – če ste samski in imate par kilogramov preveč, poiščite takšnega patnerja, ki bo sledil zdravemu življenjskemu slogu in vas ne bo nehote zavajal v skušnjave, zaradi katerih se bo kazalec na tehtnici pomikal v desno. Dve muhi na en mah!