Vključi kokosovo olje v lepotno rutino in navdušena boš!

5 načinov, kako kokosovo olje vključiti v svojo vsakodnevno lepotno rutino.

Ne zgolj v kuhinji, odslej ga boš potrebovala tudi v domači kopalnici. Preveri, zakaj in kako!

Poleg tega, da je kokosovo olje zaželeno in smiselno vključiti v prehrano, je pravtako zelo dober zaveznik tudi pri negi kože.

Kokosovo olje lahko uporabiš na številne načine pri negi obraza in negi celotnega telesa, slednja odločitev pa bo nedvomno nekaj najboljšega, kar boš privoščila svoji koži.

V nadaljevanju odkrij le peščico zanimivih načinov, kako lahko nepogrešljivo kokosovo olje uporabiš v svoji vsakodnevni lepotni rutini.

1. Odstranjevalec ličil

Kokosovo olje je izredno nežno, a hkrati tudi zelo učinkovito pri odstranjevanju vsake vodoodporne maskare. Olje nanesite neposredno na trepalnice ter s krožnimi gibi previdno odstranite vse črne delce.

2. Krema za obraz, telo in ustnice

Kokosovo olje lahko mirne vesti uporabite kot mazilo za vsak del vašega telesa, najbolj priporočljivo je nanašanje olja po prhanju, ko je koža primerno navlažena in idealna za nanos olja.

3. Balzam za lase

V primeru suhega lasišča, je kokosovo olje najboljša naravna rešitev. Eno uro pred pranjem las, vtrite olje vse od lasišča do konic ter pustite delovati. Lasje bodo po opravljeni kuri ponovno nahranjeni in prijetni na otip.


4. Za svež zadah

Kokosvo olje ima tudi to pozitivno lastnost, da deluje antibakterijsko, zato je pri odpravljanju zadaha priporočljivo grgrljanje ene žlice olja skupaj z vodo. Postopek ponovite nekajkrat zaporedoma in navdušeni boste nad rezultatom.

5. Piling

Kokosovemu olju dodajte pest grobo mlete soli ali kristalnega sladkorja, premešajte in domač piling je pripravljen! Uporabite ga lahko za obraz ali za celotno telo – z nežnimi krožnimi gibi ga vtrite v telo in na povsem preprost način bo koža bolj prožna in mehka.