Zajtrk, kot ga ima postavna Gisele Bündchen

Kaj za zajtrk poje slavna manekenka?

Njen dan se začne z obilico vitaminov.

Osebni kuhar slavnega para Bündchen – Brady, Allen Campbell, je nedavno odkril smernice njune prehrane, ki jih upošteva pri pripravljanju vsakodnevnih obrokov.

Vse se začne pri zdravem zajtrku, ki je prava vitaminska bomba…

Nič nas ne preseneča, da je prehrana ene najbolje plačanih manekenk na svetu še kako pomembna in med drugim tudi skrbno nadzorovana. Na jedilniku slavne Gisele Bündchen dominirata izključno sadje in zelenjava, ki pokrivata kar 80% vse prehrane, pomembno pa je dodati, da so slednja živila domača in nabrana na njenem vrtu. Kot zdrave priloge, ki služijo kot pomembna dopolnitev obroka, pridejo v poštev rjavi riž, kvinoja ali proso. Preostali del obroka je sestavljen iz pustega mesa, največkrat izbere goveje, občasno pa tudi piščančje in puranje meso. Kar se tiče rib, oba z možem naravnost obožujeta lososa.

In če natančneje preidemo k zajtrku – zjutraj se prebudita ob kozarcu tople limonade, za katero je znano, da blagodejno deluje na prebavo in pozitivno vpliva na počutje čez cel dan.

Po topli limonadi pa sledi glavnina slavnega zajtrka postavne manekenke, ki zjutraj prisega na smoothieje iz svežega sadja. Recept za smoothie, ki ga Gisele izbere najpogosteje ter se njegovega slastnega okusa nikakor ne naveliča, razkrivamo spodaj.

Sestavine za 4 dcl napitka (2 kozarca):

Na koncu vse sestavine zmešajte v blenderju ali multipraktiku ter uživajtev zdravem napitku.

2 olupljeni, zreli banani

2,3 dcl jogurta ali manjmastnega mleka

100 g borovnic

100 g robid

100 g malin

2 celi, zreli jagodi

4 kocke ledu

Tako preprosto in tako zdravo!

Vir: Glamour.co.uk