Vsaka manikerka bi vam odsvetovala teh 5 stvari

Pazite na svoje nohte, obisk salona ni poceni.

Brezhibna manikira je ključ do negovanega videza in vsaka ženska hrepeni po tem. Glede na to, da redni obiski lepotnih salonov niso poceni, je dobro poznati napake, ki jih delamo pri urejanju nohtov ter trike s katerimi bo tudi domača manikira videti kot iz salona. Tem petim stvarem se vsekakor izogibajte.

via GIPHY

1. Pregrobi ste z ob nohtno kožico

Ob nohtna kožica je izjemno občutljivo področje. Ne glede na to, jo moramo negovati, pri čemer je potrebno biti zelo nežen. Nikar je ne strizite s škarjicami ali ščipalcem za nohte. Uporabite sredstvo za zmehčanje kože in jo nežno potisnite navzdol s topo leseno paličico. Ne pozabite na kremo ali olje.

2. Zanemarjate ob nohtno kožico

Najpreprostejši način za borbo z ob nohtno kožico je, da jo enostavno ignorirate, s tem pa vaša manikira še zdaleč ne bo urejena. Vzemite si čas in se ne bojte postopka potiskanja kožice proti nohtu.

via GIPHY

3. Nosite odkrušen lak

Velikokrat se nam mudi in najbolj enostavna rešitev je, da preko odkrušenega laka, potegnemo plast novega. Vse poznamo to situacijo, kajne? Vedite pa, da se s takšno manikiro ne boste počutile lepe, zato je dobro poznati trik za podaljšanje obstojnosti laka. Skrivnost je v prozorni podlagi (base) in zaključnem sloju (top coat). Ti dve plasti bosta srednjo obdržali dlje časa. Drugi trik pa je, da si izbirate svetle lake, pri katerih se ne bo videlo, da so odkrušeni.

4. Grizete nohte

Ali je res treba poudarjati, da je grizenje nohtov izjemno slaba navada? Saj menda veste, da se pod nohti nahaja gora bakterij, ki končajo v vaših ustih? Vse to lahko vodi do prehlada, infekcij in še kakšnega hujšega stanja. Morda bo dovolj, če vam povemo, da ogromno bakterij iz kopalnice in stranišča konča pod vašimi nohti… Navsezadnje pa vaša manikira nikoli ne bo videti lepo s pogrizenimi nohti.

via GIPHY

5. Napačno skrajšujete nohte

Ščipalec ni najboljša izbira za krajšanje nohtov, saj je preveč agresiven in povzroča lomljenje nohtov. Raje uporabite pilico. Čeprav bo celotni proces trajal nekoliko dlje, boste pri oblikovanju nohtov bolj natančne, pa tudi lažje jih boste oblikovale.

Foto: Instagram