Vpliv hrane na staranje kože (s fotografijami)

Kako upočasniti proces staranje vaše kože? Kje nastanejo gubice, če uživate preveč mlečnih izdelkov? In kje mozoljčki?

V zadnjem času vse več prebiramo o vplivu prebavnega oziroma črevesnega sistema na celotno funkcioniranje telesa. Vse to močno vpliva na našo kožo. Za to so krive bakterije v prebavnem sistemu, vsaj tako pravi avtorica knjige Reverse the Signs of Ageing. Sijočo, zdravo kožo boste torej dobili ne le z izbiro pravih lepotnih in negovalnih produktov, temveč v prvi vrsti s pravilno prebavo. S to pa lahko upočasnite proces staranje vaše kože. Preverite, kako različna hrana vpliva na staranje kože!

KOŽNE TEŽAVE, KI JIH POVZROČA GLUTEN: mozoljčki na čelu, licih in bradi, pordele in napihnjene ličnice ter temni predeli na bradi.

KOŽNE TEŽAVE, KI JIH POVZROČAJO MLEČNI IZDELKI: akne in mozoljčki razporejeni po celem obrazu, skoncentrirani na bradi, bleda lica, zatečene veke in temni kolobarji pod očmi.

KOŽNE TEŽAVE, KI JIH POVZROČA VINO: poglobljene gube med obrvema, spuščena koža pri obrvnem loku, povečane pore, dehidrirana koža na licih z drobnimi gubicami, rdečkast ten kože in poglobljene gube ob ustih.

KOŽNE TEŽAVE, KI JIH POVZROČA SLADKOR: gube na zgornjem delu čela, »vrečke« pod očmi, zategovanje kože, sivkast ten kože ter mozoljčki razporejeni po celem obrazu.