Velike ali majhne? Moški so odgovorili

Moški razkrili, kakšne ženske prsi so jim najbolj všeč. Rezultati so presentljivi.

Za moške velja splošno prepričanje, da so jim na ženskah všeč velike prsi, a najnovejša ameriška raziskava, ki so jo opravili med 2000 moškimi in ženskami iz ZDA in Evrope, bi lahko ta predsodek dokončno razblinila. Rezultati raziskave so namreč pokazali, da ima večina moških najraje ženske s srednje velikimi prsmi. Za moške so tako idealne ženske s košarico C – ne prevelike in ne premajhne, torej.

Več kot polovica (54 odstotkov) moških je dejala, da so jim najljubše srednje velike ženske prsi. Velike prsi najraje pogleda 35 odstotkov moških, medtem ko jih ima 11 odstotkov najraje majhne dojke. Rezultati raziskave se sicer rahlo razlikujejo po posameznih državah. Tako imajo denimo Madžari in Poljaki najraje velikost košarice B. Raziskava je poleg tega tudi razkrila, da je 70 odstotkov moških, ki so v resni zvezi, več kot zadovoljnih z velikostjo prsi svojih partnerk.

Raziskovalce je zanimalo tudi, v katerih državah imajo ženske največje prsi. Preučili so kar 400 tisoč žensk starih med 28 in 30 let iz 108 držav. Ugotovili so, da se z največjimi prsmi na svetu lahko pohvalijo Američanke, najmanjše pa imajo Filipinke. Američankam sledijo Kanadčanke, Irke, Poljakinje in Britanke. Več podrobnosti najdete tukaj.

Foto: Addition Elle