V modi je vonj cvetoče češnje

Sadne dišave, kot so češnjevi cvetovi, si ponovno utirajo pot med moderne dišave...

Sadne dišave, kot so češnjevi cvetovi, si ponovno utirajo pot med moderne dišave. S to sadno dišavo lahko pozabite celo na utrujenost in izčrpanost. Če pomislimo še, da je češnja seksualni simbol že vse od 16. stoletja dalje, imamo naravnost vrhunsko kombinacijo na našem telesu.

Češnje kot simbol privlačnosti in zapeljivosti

Med sadeže greha so češnje uvrstili v obdobju Shakespeara, ko so literati upodabljali in pisali o češnjah kot seksualnemu simbolu. Literati in slikarji so s pridom uporabljali češnje v pesmih in na slikah, saj je rdeče sadje simboliziralo privlačnost in zapeljivost.

Tako so češnje kmalu postale priljubljeni vzorec za oblačila in spodnje perilo pri mladih dekletih, sčasoma pa tudi pri zrelejših ženskah. Prav tako so češnje pri svojih besedilih uporabljali glasbeniki: Warrant belts “She’s my cherry pie”, ZZ Top “I’m addicted to the feel of her cherry red”, Neil Diamond “Cherry, baby”, The ska band “Cherry Poppin’ Daddies, “Cherry Bomb” ženske skupine The Runaways.

Privlačnost češenj je ostala vse do danes

Češnje so ena najbolj priljubljenih vrst sadja, njihov vonj in aromo pa obožujejo tudi uporabnice dišečih izdelkov za nego kože. Zato so češnjeve cvetove uporabili tudi v laboratoriju v Hamburgu. Te vonje lahko najdete v NIVEA oljnem losjonu za telo Cherry Blossom z vonjem češnjevih cvetov in jojobinim oljem, ki se ponaša s harmonično mešanico perunike in češnjevih cvetov za nežno, dobro uravnoteženo dišavo. Postal je pravi prodajni hit! Upravičeno, saj je formula oljnega losjona posebno negovalna do kože, ne pušča mastnih ali lepljivih ostankov ter koži podari res lep in sijoč videz.

Vonj pomladi skozi vse leto

Jojobino olje in vonj češnjevih cvetov razvajata čute s sadnimi, citrusnimi in kremnimi notami. Kreacijo odpre svež koktajl živahnih rdečih sadežev in bergamota. V osrčju se skrivata nežna vrtnica in perunika, ki sta združeni z očarljivim vonjem češnjevih cvetov. To je značilen vonj lepega pomladnega dne, ki nas spominja na svež zrak, tople sončne žarke na koži in dehteče cvetje povsod naokoli. Sandalovina, bogat brškin in močne balzamične note v osnovi dopolnjujejo vonj s toplo mehkobo. Ta različica NIVEA oljnega losjona za telo je obogatena z jojobinim oljem, ki neguje kožo. Med razvajanjem kože z učinki formule oljnega losjona lahko zaprete oči in se potopite v svet pomladi, rožnatih cvetov in modrega neba – popoln trenutek sprostitve.