V boj proti pigmentnim madežem

Kaj (neinvazivnega) lahko storite, v primeru če se vam pojavijo?

Mali ali večji pigmentni madeži so nadloga marsikatere ženske. Njihov izvor je lahko različen, nekateri nastanejo zaradi izpostavljanja soncu, spet drugi pridejo s starostjo. Koža zaradi njih izgleda nepoenotena in starejša. Kaj (neinvazivnega) pa lahko storite, v primeru če se vam pojavijo?

UKREPAJTE HITRO
Ključ do popolne odstranitve pigmentnih madežev se skriva v hitrosti. Takoj, ko opazite njihov nastanek, ukrepajte. Čez čas postanejo namreč temnejše in jih je težje odstraniti.

IZBIRAJTE PRODUKTE Z UČINKOVITIMI SESTAVINAMI
Najboljši sestavini v boju proti pigmentnim madežem sta retinol in vitamin C. Z njim je potrebno delati previdno, ju dozirati v manjših količinah in postopoma dodajati večje. Uporabljajte ju le zvečer, saj je koža zaradi uporabe občutljiva na svetlobo.

DELAJTE PILING
Piling bo nujen korak v vsaki rutini, a z njim ne pretiravajte. Kot bolj učinkoviti so se dokazali kemični pilingi, mehanski (tisti z zrnci) nekoliko manj. Strokovnjaki svetujejo uporabo glikolične kisline enkrat tedensko.

UPORABLJAJTE KREME Z ZF
Kreme z zaščitnim faktorjem bodo vaše najboljše prijateljice. Uporabljajte jih prav vsak dan, tudi če je nekoliko manj sončen. Večina pigmentnih madežev namreč nastane zaradi sončnih žarkov, vsak madež pa bo na soncu postal še temnejši.