V boj proti celulitu tudi v zimskem času

Poglejte si nekaj nasvetov za odpravljanje celulita v zimskih mesecih.

Res je, da ga v zimskem času z lahkoto skrijemo, a v resnici so prav hladni meseci idealni za odpravljanje in preprečevanje velike ženske nadloge – celulita. Na nastanek celulita vplivajo najrazličnejši dejavniki, med katerimi na mnoge žal ne moremo vplivati (genetika, dednost), vendar pa smo za vas pripravili nekaj nasvetov, s katerimi ga sicer morda ne boste popolnoma odpravile, a boste zagotovo zmanjšale pomarančni videz kože ter samozavestno zakorakale v pomlad:

1. Oblačila

Slaba prekrvavitev je eden izmed pomembnih dejavnikov, ki vplivajo na nastanek celulita, zato predvsem v zimskih mesecih pazite, da vaše kavbojke in hlačne nogavice niso preozke, v nasprotnem primeru namreč prihaja od oviranega limfnega pretoka, kar se kaže v nastajanju pomarančne kože.

2. Prehrana

Zimska hrana je pogosto bogata z ogljikovimi hidrati in nasičenimi maščobami, zato tudi v hladnih mesecih ne pozabite na zdravo in uravnoteženo prehrano, med katere spada veliko sadja in zelenjave, zdrave omega 3 maščobe, beljakovine, izogibajte se pretirano soljeni hrani in alkoholu, belo moko pa zamenjajte za polnozrnato ali rženo.

3. Voda

Na dan popijte vsaj dva litra vode, voda namreč ohranja kožo navlaženo, elastično in mehko, s čimer pa seveda tudi preprečuje nastajanje celulita.

4. Gibanje

Mraz vsekakor ni izgovor za pomankanje telesne aktivnosti, zato tudi v zimskem času večkrat tedensko poskrbite za fizično dejavnost. Od fitnesa in aerobike pa vse do zunanjih aktivnosti, kot so tek, sprehod, smučanje in tek na smučeh, gibanje po pospešilo limfni obtok, ki bo celulitu pomahal v slovo.