Tudi vi parfum nanašate napačno?

Strokovnjaki razkrivajo najboljše mesto na telesu za nanos parfuma.

Parfum je za mnoge ženske nekaj podobnega kot zobna pasta – postal je preprosto nepogrešljiv del vsakdanjika. Ne glede na vonj ali tip kože, se parfum skoraj vedno nanaša na zapestje in vrat. Toda znanstveniki trdijo, da je to v resnici napačno početje. Najboljše mesto za nanos dišave je namreč – popek!

Steven Claisse, strokovnjak za parfume v podjetju Takasago pravi, da popek ni primeren samo za piercing, ampak da bo kakšna kapljica dišave na ta del telesa, naredila pravi čudež. Tisti deli telesa, ki oddajajo toploto namreč krepijo vonj, zato je na njih učinek parfuma največji. To pa so tisti deli telesa, kjer se čuti srčni utrip. Tako se vonj širi z vsakim utripom srca. In prav to počne tudi popek, ki pa ima poleg omenjenega še prednost zaradi vdolbinice, zato je popolno mesto za nanos parfuma.

Tudi slavna igralka Liv Tyler je priznala, da ta trik uporablja že od nekdaj, naučila pa se ga je od očeta. Parfum vedno nanaša na roke in popek. »Če ga nanesete tam, kjer je toplo, bo vonj ostal z vami še dolgo časa,« pravi Liv.

Poleg popka strokovnjaki kot odlična mesta za nanos dišave prištevajo še predel okrog komolcev in kolen ter stopala in gležnje, saj se pri gibanju dišava razprši po telesu.