Triki, da bo omamen vonj parfuma na koži trajal dlje

Kako doseči, da se parfum na vaši koži ohrani ves dan?

Parfum je zagotovo eden najbolj privlačnih lepotnih izdelkov. Toda včasih imamo vtis, da vonj kmalu po nanosu izgine ali pa je opazno manj intenziven, kot bi želeli. Takrat lahko dvomimo o kakovosti dišave, velikokrat pa je obstojnost vonja odvisna od stanja naše kože, ali pa dišave preprosto ne nanašamo na pravi način oziroma na pravo mesto. K sreči obstaja nekaj trikov, ki bodo pomagali ohraniti vaš najljubši parfum ves dan.

Zdrava koža
Če je koža izsušena, dehidrirana in razpokana, dišava ne bo dobila možnosti »vstopa« v kožo, posledično pa se na njej ne bo obdržala. Hidracija je ključnega pomena, saj se bo na mehki in voljni koži dišava obdržala dlje časa. Prav tako na razvoj dišave vpliva pH posameznika, zato lahko ista dišava na dveh osebah diši popolnoma drugače.

Bodite pozorni pri nanosu
Parfum nanesete na naravno toplejše predele telesa. V glavnem so to predeli, kjer lahko preverimo srčni utrip – zapestje, pregib komolcev ali vrat (po strani ali za ušesi) in za koleni. Na teh predelih se bo dišava pravilno razvila (upoštevaje, da dišava potrebuje do približno 40 minut, da se razvije njen pravi vonj).

Pomembno je, da damo dišavi čas, da se razdiši, upoštevati pa moramo, da se lahko na naši koži razvije drugače, kot na koži nekoga drugega.


Nanašanje v slojih

V primerih, da uporabljate nežnejše dišave ali toaletne vodice, kot so recimo Dolce&Gabbana Light Blue zanjo in Dolce&Gabbana Light Blue Pour Homme ali pa Hugo Boss The Scent For Her, parfum popršite predse ter stopite skozi dišeči oblak. Tako bo parfum ujet v vaših laseh/telesu.

Stavite na kakovost
Bolj od toaletnih vodic (EdT) so obstojni parfumi (EdP), razlika med njima je v tem, da imajo slednji večjo koncentracijo čistih esenc dišave. Kakovostni parfumi imajo praviloma višjo koncentracijo dišečih olj in vsebujejo bolj kakovostne sestavine, ki so lahko pridobljene z zelo posebnimi postopki, ki zahtevajo dolgoročen proces in kreacijo dišave s parfumerjem.

Pravilno shranjevanje

Poskrbite, da bo steklenička parfuma shranjena na temnem in hladnem mestu, najbolje, da kar v originalni kartonski škatlici.

Parfumi ne smejo biti izpostavljeni čezmerni svetlobi, vlagi ali visokim temperaturam. Ti trije dejavniki negativno vplivajo na obstojnost parfuma in njegovo prvotno kakovost. V tem primeru vonj zelo pogosto spremeni svoje prvotne sestavine – glavne note, s katerimi se odpre vaš najljubši parfum, pa se lahko popolnoma izgubijo.