Trik za čiščenje obraza, kot ga poznajo top modeli

Poznale so ga tudi naše babice, zdaj nas je nanj spomnila Candice Swanepoel.

Poznale so ga tudi naše babice, zdaj nas je nanj spomnila Candice Swanepoel.

Po celih tednih sprehajanja po modnih brveh, svetovni top modeli komaj čakajo, da se po napornih delovnikih vrnejo domov in svoj obraz osvobodijo od teže močno prekrivnih ličil, kot jih zahtevajo dogodki v sklopu Tednov mode. Ogromne količine kozmetičnih preparatov, ki ure in ure ležijo na koži, so najpogostejši vzrok zaprtih por, spodbudijo pa tudi nastanek nadležnih mozoljev, ki jim ”krasijo” obraz še nekaj dni ali tednov po koncu modnih revij. Številne manekenke so priznale, da si po zaključenem Tednu mode zato najraje privoščijo globoko čiščenje por s pomočjo pare in to kar v domači atmosferi.

O tem, kako izvesti učinkovito čiščenje obraza s paro tudi doma, so nas podučile že babice, nič drugače pa ne pravijo tudi top modeli.

Candice Swanepoel je zaupala prastar, a sila preprost recept za domačo parno kopel za čiščenje obraza:

”V posodo z vrelo vodo dodam nekaj metinega čaja ter nagnem glavo preko posode, pri čemer sem pozorna, da obraz zaščitim s čisto brisačko. Naravnost obožujem občutek, ko vem, da se moja koža tudi zares globinsko čisti in to je vse, kar si po modnih revijah najbolj želim.”