To so sestavine, ki bodo razstrupile tvojo kožo!

Te tri sestavine bodo vaši koži pomagale, da se znebi vseh nepotrebnih strupov!

Tako, kot se občasno lotimo razstrupljevanja svojega telesa s takšnimi ali drugačnimi pripravki, obstajajo sestavine, ki bodo poskrbele za razstrupitev vaše kože. Preverite, katere tri so se posebej učinkovite!

Antioksidanti
Antioksidanti igrajo zelo pomembno vlogo pri zaščiti kože pred škodljivimi učinki okolja, kot je polucija. Prav zato delujejo razstrupljevalno, saj preprečijo uničenje kolagena in elastina v koži. Poiščite serume bogate z vitaminom C, sestavinama idebenone in niacinamide ali pa z naravnimi antioksidanti, kot je granatna jabolko, mangostin in jagodičevje.

Oglje
Oglje deluje kot nekakšen vakum, saj »potegne« iz kože umazanijo iz por. Poiščite ga v obliki produktov za umivanje obraza ali konjak gobic (o njih si lahko prebere tudi tukaj). Za boljše delovanje je sicer olje potrebno pustiti na koži kakšno minuto, zato priporočamo kakšno dobro obrazno masko, ki ga vsebuje.

Mehka glina
Mehka glina deluje podobno kot oglje, s to razliko, da je kombinirana z različnimi naravnimi vlažilnimi olji (kot je na primer sladki mandelj). Bolj primerna za je nekoliko bolj suh tip kože, saj oglje iz same kože »potegne« nekoliko preveč olja (in je zato bolj primeren za tiste z mastnim tipom kože).