Edina masaža, ki se je poslužujejo vse hollywoodske zvezdnice

To je tudi ključ do mladostnega videza Sandre Bullock.

Včasih je bila to njihova skrivnost, a že dolgo ni več, odkar se lahko prav vsaka običajna ženska poslužuje enakega tretmaja.

Za bolj gladko čelo brez globokih in nadležnih gub in gubic ter mladosten in svež videz kože na obrazu ni potreben obisk pri lepotnem kirurgu. Edina masaža, ki je skupna vsem filmskim zvezdnicam, še posebej velja za glavno lepotno skrivnost večno mladostne Sandre Bullock (54 let), Cate Blanchett (49 let), Nicole Kidman (51 let) in zmeraj atraktivne Naomi Watts (49 let), je masaža obraza. Da je lepotna rutina še privlačnejša pa prepričajo različne tehnike, ki jih lahko osvojiš tudi sama.

Kot večina najučinkovitejših lepotnih trikov in tretmajev, izvira tudi masaža obraza iz Japonske lepotne zakladnice, kjer je za ženske nekaj povsem običajnega, da se poslužujejo tradicionalnih japonskih tretmajev in pripomorejo k zdravemu in vedno spočitemu videzu kože. Se sprašujete, zakaj je masaža obraza v zadnjih letih postala tudi pri nas tako zelo priljubljena? Preprosto, ker povečuje delovanje aktivnih sestavin izdelka za nego in tako poveča učinkovitost proizvoda za pomlajevanje, hkrati pa bo sprosti vas in obrazne mišice, pospeši mikrocirkulacijo in spodbudi dober spanec. Masažo je potrebno izvajati v enakomernem ritmu bitja srca, dovolj pa je le pet minut.

Masaža obraza je zaradi vseh svojih prednosti nepogrešljiv del lepotne rutine vseh hollywoodskih zvezdnic, ki se trudijo ohraniti mladosten videz kože. Takšna masaža je najučinkovitejša za glajenje gub in ohranjanja svežege videza kože, saj z njo vzpodbudimo delovanje limfnih žlez in s tem iz telesa odstranimo odvečne strupe, ki kožo delajo nečisto. Vsak večer si zato vzemite nekaj minut in nočno kremo ali olje počasi vtrite v kožo na obrazu. Masažo naredite nežno, z blazinicami prstov, če je le možno vsak večer. Že po nekaj dneh boste opazili, da je vaša koža obraza bolj čvrsta, mišice obraza pa bolj izrazite.

Razkrivamo nekaj tehnik masaže obraza, ki se jih lahko poslužuješ tudi sama in dosežeš vidne rezultate.

Za področje med očmi
Kožo med očmi s prsti rahlo stisnite in masirajte navzgor v smeri čela. Gib ponovite 20-krat na vsaki strani.

Za področje okoli oči
Kazalec postavite na zgornjo veko, sredinec pa pod oko. Z rahlim pritiskom pritisnite občutljiv predel okrog oči in ga povlecite navzven. Drugi korak je rahlo ščipanje kotičkov oči od vrha navzdol.

Gube na čelu
S prsti pravokotno na gubo stisnite kožo in potegnite na vsako stran (kot na sliki). Gib ponovite 20-krat na vsako stran, za vsako gubo posebej.

Za obraz, kotičke oči in ustnice
S štirimi prsti rahlo povlecite spodnji del obraza navzven in navzgor, kot kaže ilustracija. Ponovite nekajkrat, nato pa z rahlim ščipanjem potujte od oči po ličkih do kotičkov ustnic.

Za zunanje linije obraza
S palcem in kazalcem leve in desne roke nežno pritisnite ‘rob’ obraza (področje spodnje čeljusti). Nekajkrat ponovite, da spodbudite limfno drenažo. Nato dlani postavite na vrat in ga zmasirajte z nežnimi potegi navzdol. Sledi sproščanje: nežno pritiskajte dlani na obraz, dokler ne občutite ugodne topline.

Za področje ob nosnicah
Kožo ob gubi rahlo primite s prsti in z vsako roko potegnite v smeri nosu (kot na sliki). Gib ponovite 20-krat na vsaki strani.