Teh 5 norih dejstev o lepotičenju zagotovo ne poznate

Za trend porjavele kože je kriva Coco Chanel.

Ženske se kdaj pa kdaj z veseljem žrtvujemo za lepoto in potrpimo. Toda občasna opeklina likalnika za lase ni nič v primerjavi s tem, kar so morale za popolni make-up look pretrpeti ženske v preteklosti. Zaradi spodnjih pet dejstev, boste modernim lepotnim pristopom še hvaležnejše.

1. Draga ličila so bila nekoč prepovedana z zakonom.

V času Rimljanov je bil v veljavi zakon, ki je ženskam prepovedoval nakup dragih ličil in dišav uvoženih iz Kitajske, Nemčije in Galije. K sreči je zakon veljal le 20 let.

2. Neon lak za nohte je v ZDA prepovedan.

Presenetljiva informacija, ki je ne pozna veliko ljudi. Neon lak za nohte v ZDA nikoli ni bil uradno registriran, zato vsekakor laki za nohte, ki se svetijo in so na voljo na ameriškem trgu niso narejeni z neon barvili.

via GIPHY

3. Rdečilo za ustnice so nekoč delali iz zdrobljenih draguljev.

V Mezopotamiji so ženske zdrobile pol drage kamne in si z njimi okrasile ustnice. Od takrat so šminke narejene iz najrazličnejših sestavin. Uporablja se vse od rdečih hroščev do ribjih lusk. Tako, pa je pomen naravno dobil novo perspektivo.

4. V 15. stoletju smo dobili izraz ”za lepoto je potrebno potrpeti”.

Bleda, od sonca nedotaknjena koža je bila v 15. stoletju pojem lepote. Če ženske niso imele porcelanasto bele kože, so naredile vse, da bi jo le dosegle. Uporabljale so pijavke, ki so jim popile kri, zaradi česar so bile bolj blede. Nekatere so posegle celo po beneškem cerusu – izdelku iz belega svinca, kar je povzročalo izgubo las, v nekaterih primerih pa celo smrt.

5. Trend porjavele, zlato-rjave kože je nastal pomotoma.

V 20. letih prejšnjega stoletja je modno oblikovalko Coco Chanel med počitnicami na francoski rivieri pomotoma opeklo sonce. Ko se je vrnila domov, se je rdečica spremenila v porjavelost. Njeni oboževalci so nemudoma sprejeli njen look, samo da bi posnemali življenjski stil te slavne šik ženske.

via GIPHY

Foto: Pinterest