Tako dosežete popoln mačji pogled

Zapeljujte le s pogledom...

Črtala za oči so pri ličenju nepogrešljiva, z njimi poudarimo pogled, definiramo oči in jim podarimo izrazno moč in privlačnost.

To leto se poudarjene oči vračajo v velikem slogu, tako da bodo v naslednjih mesecih črtala za oči krasila tako spodnjo kot zgornjo veko. Najsi bo zavihano pri straneh ali pa speljano v grafične oblike, poskrbite le, da bo natančno in povsem opazno!


Svinčnik za lahek nanos

Svinčnik je najpogosteje uporabljeno črtalo za oči, saj ga je najlažje nanašati in zahteva najmanj znanja in natančnosti. Obstaja veliko različnih tekstur svinčnikov, bolj suhe ali pa kremne – te tudi lažje drsijo. Primer odličnega suhega svinčnika, ki ga poznamo tudi kot kohl, je Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Eye Pencil. Svinčniki so tudi idealni, kadar želimo doseči bolj zadimljen ali mehak videz, saj se jih da odlično zabrisovati.

Črtalo v gelu za natančne linije
Črtalo v gelu oziroma gel eyeliner, kot je recimo Bobbi Brown Long Wear Gel Eyeliner, je bolj obstojen od svinčnika za oči, z njim pa je nanašanje tanke črte veliko preprostejše. Nanaša se s tankim čopičem, čim bližje trepalnicam. Lahko ga uporabimo, kadar želimo natančno črto, zlahka pa se ga tudi zabrisuje. Z nanosom se začne na notranji strani veke. Linijo ustvarimo v več kratkih črticah in ne v eni dolgi. Linije, narejene z gelnim črtalom, ne moremo zabrisati, zato je potrebno, da si vzamemo čas in jo zares natančno narišemo.

Tuš za oči za najbolj spretne
Tuš za oči je najobstojnejše črtalo za oči, ki ustvari najbolj dramatičen videz. Za njegovo uporabo potrebujemo več znanja oziroma prakse in mirno roko. Je idealen za ustvarjanje mačjih oči, za tako imenovan popoln catline pa bo poskrbel Max Factor Colour X-Pert Eyeliner. Če želite z linijo podaljšati oko, je treba paziti, da črte ne zaključite navzdol, saj s tem oko optično povesite.

Trik za natančno črto
Če nimate najbolj mirne in potrpežljive roke, vzemite manj močan lepilni trak in ga prilepite na zunanji liniji očesa do obrvi, tako dobite idealno linijo za preprosto risanje repka (cat-eye), potem pa čim bližje liniji trepalnic v majhnih potegih narišite črto do notranjega kotička očesa, kjer mora biti črta najtanjša.