S petimi triki do bolj belih zob

Ste za domačo ali profi nego zob?

Pri vsakem človeku najprej opazimo nasmeh in seveda lepe bele zobe – če jih le ima. Beli zobje so tako kot urejeni in bujni lasje, sinonim za lepoto in vse več ljudi si jih želi. Z nekaj triki jih lahko dosežemo kar doma.

1. Jejte jagode

Čeprav jagode vsebujejo rdeče barvilo, je njihov naravni sok izvrstni odstranjevalec kavnih madežev na zobeh.

2. Pojejte malo sira

Sir je naslednja hrana s katero lahko očistimo zobe in jih ohranjamo bele. Poleg tega, bodo minerali, ki jih sir vsebuje, okrepili sklenino. Vsi siri pa nimajo enakega učinka na zobe. Cheddar sir bo najboljša izbira, saj velja, da bolj kot je sir bel, boljši učinek ima na čistočo zob.

3. Vzdržujte zobno higieno

Najenostavnejši in hkrati najbolj učinkovit način za vzdrževanje belih zob je redna ustna higiena. Dnevno bi si morali zobe ščetkati najmanj štiri minute. Dve minuti zjutraj in dve minuti zvečer. Obstajajo sicer dokazi, da z električno ščetko dosežemo boljše rezultate, kot z običajno, vendar s pravo tehniko ščetkanja zob, to niti ni pomembno. Vse kar morate narediti je, da ščetko postavite 45 stopinj na dlesni. Za še boljši rezultat naj ščetkanju sledi nitkanje in ustna voda.

4. Uporabite sodo bikarbono

Študije v preteklosti so dokazale, da uporaba zobne paste, ki vsebuje sodo bikarbono, znatno poveča belino zob in preprečuje madeže. Uporabite lahko tudi običajno sodo bikarbono, ki jo nanesete direktno na zobe. Postopka se poslužujte občasno, saj je soda bikarbona agresivna in lahko poškoduje sklenino.

5. Obiščite zobozdravnika

Če so madeži na vaših zobeh močni in trdovratni, raje obiščite zobozdravnika, ki vam bo svetoval pravilno nego ter vam na profesionalen, predvsem pa varen način pobelil zobe.

Foto: Pinterest