Riževa maska, ki vas bo pomladila

Skrivnost Japonk z lepo kožo.

Stara japonska skrivnost za lepo in gladko kožo.

Ni skrivnost, da se največ kozmetičnih in lepotnih trikov naučimo prav od azijskih žensk, ki se lahko pohvalijo z brezhibno kožo in čuodvito, enakomerno poltjo. V nadaljevanju razkrivamo recept za riževo masko, ki vključuje riževo vodo, le ta pa blagodejno vpliva na sijaj in gladkost kože.

Riž je bogat z vitamini in antioksidanti, da lahko istočasno stimulira delovanje celic, upočasnjuje njihovo staranje, izboljšuje prekrvavitev in nahrani kožo s potrebnimi sestavinami. Slednje naredijo kožo bolj zdravo, sijočo, mehko in hkrati pomladijo vaš obraz. Pravtako pa riževa voda oži pore, zvišuje raven energije in uravnava telesno temperaturo. Azijske ženske so riževo vodo stoletja uporabljale za nego obraza, telesa in lasišča. Priporočljiva je tudi za pomiritev razdražene kože, saj ima hladilne in pomirjevalne učinke.

Presenetljivi kozmetični učinki vplivajo na vrsto pozitivnih rezultatov… Manj gub, prožnejša in mehkejša koža. Že po samo treh dneh se vam bodo zmanjšale tudi pore na obrazu, zato bo vaša koža videti bolj gladka. Riževo vodo lahko uporabljate namesto večernega čistilnega tonika.


Recept za pripravo riževe maske

2 do 3 jušne žlice riža dajte v mrzlo vodo in kuhajte dokler se riž dobro ne zmehča. Riž odcedite, vodo pa shranite v hladilnik. Nato riž izperite in dodajte jušno žlico segretega mleka.

Mešanico dobro zmešajte in dodajte leseno žlico medu.

Mešanico nanesite na obraz, v debelem nanosu, na predhodno temeljito očiščeno kožo.

Pustite delovati vsaj pol ure in nato izperite obraz z vodo v kateri ste prej kuhali riž. To vodo lahko uporabljate tudi kot sredstvo za čiščenje obraza. Vodo lahko hranite približno pet dni v hladilniku.

Vir: bodieko.si, livestrong.com