Razlogi, zakaj je večerno umivanje obraza lepotna nuja

Od zdaj naprej ga ne boste izpustili nikoli več.

Si tudi ti tista, ki po naporni zabavi nič hudega sluteč izpusti umivanje obraza in se odpravi spat z ličili in težko maskaro? Od zdaj naprej nikoli več.

Umivanje obraza prav vsak večer je enostavno nujen lepotni korak, brez katerega ne boste mogli uresničiti želje po lepi in zdravi koži. Zavedamo se, da pridejo večeri, ko smo prav vsi enostavno preleni, da bi si temeljito očistili obraz, vendar, tukaj so razlogi, zaradi katerih bi si morali vsak dan vzeti 5 – 10 min časa in vaša koža vam bo hvaležna.


1. Čez dan se na obrazu nabirajo umazanija, bakterije in odvečni sebum, ki ga izloča koža. Čiščenje obraza s čistilnim sredstvom (gel, pena, milo, mleko) namenjenim za čiščenje obraza, je zato nujno.

2. V kolikor si obraza ne boste umili, boste na posteljnino legli z obrazom, ki je poln bakterij. Tako boste naslednjič, kljub temu, da bo vaš obraz umit, lahko zopet prišli v stik z njimi.

3. Brez da bi se odstranili tekočo podlago, težko maskaro in sloje ličil, uničujete kvaliteto vaše kože. Koža ima tako več možnosti, da bo razdražena, vneta, polna mozoljev in izsušena. Prav ponoči se koža tudi najbolj obnavlja, kar je še en razlog več za redno čiščenje kože obraza zvečer.

4. Vsak negovalni produkt, ki ga nanesete na kožo zvečer, bo skoraj brez učinka, če ga boste nanesli na umazan obraz. Zaradi umazanije in sebuma aktivne sestavine ne bodo prodrle v kožo.

5. Edino s čistim obrazom se lahko zjutraj zbudite s svežim in spočitim obrazom.

6. V kolikor zvečer ne boste odstranili maskare, se lahko vaše trepalnice uničijo. Maskara jih izsuši, možnost lomljenja se poveča.

7. Le redno čiščenje in kvalitetna nega sta pogoj za počasnejše staranje kože. Neumit obraz ne bo dobil zadostne količine kisika, koža pa se bo slabše obnavljala.