Pri 70-ih še vedno na naslovnicah modnih revij

V čem je skrivnost mladostnega videza Maye Musk?

Čeprav je na modni sceni prisotna že več kot pol stoletja, Maye Musk še vedno krasi naslovnice najbolj prestižnih modnih revij in s svojim videzom navdušuje svetovno javnost. 69-letna Kanadčanka, ki je pred dobrim letom obiskala tudi Slovenijo, je še danes uspešen fotomodel in nutricionistka.

Muskova se je z manekenstvom pričela ukvarjati že pri rosnih 15-ih letih. Pri 21-ih je postala mis Južnoafriške Republike in se leto pozneje poročila z Errolom Muskom, s katerim imata danes tri otroke, ki so vsi po vrsti izjemno uspešni v poslovneži. Prava zvezda na področju znanosti je postal njen najstarejši sin Elon Musk, predsednik družbe Tesla Motors, ki ga označujejo za Steva Jobsa svetovne avtomobilske industrije.

Maye Musk tudi v 70. letu življenja ne pozna počitka. Pred kratkim se je pojavila na naslovnici revije D4, posnela je editorial za junijsko izdajo korejskega Vogua, o njeni fascinantni karieri in zlasti o njenem mladostnem videzu, pa skoraj dnevno pišejo tudi ostali svetovni mediji. In v čem je skrivnost njene večne lepote?

»Ljudje mislijo, da sem že po naravi vitka, ampak nisem. Zelo moram paziti s čim se prehranjujem. Ko gre za prehranjevanje je pomembno dobro načrtovanje in spretno upiranje skušnjavam, ki se pojavijo. To počnem vsak dan. Jejte takrat, ko ste lačni in ne jejte, ko ste siti. Stradanje ne pripelje nikamor, saj postanete tesnobni in jezni. S prenajedanjem pa telo porabi vso energijo za prebavo, zato se počutimo utrujeni in smo kot v nekakšni komi,« je povedala Maye za Vogue.

Tudi pri kozmetiki se Muskova drži pravila »manj je več« in uporablja samo osnovne stvari: milo, vlažilno kremo, kremo za predel okoli oči in kremo za sončenje. Njen zaščitni znak so tudi čudoviti srebrni lasje. »Če se zdravo prehranjuješ, potem ima od tega korist celotno telo, vključno z lasmi,« pravi Maye, ki verjame, da so njeni lasje tako zdravi tudi zato, ker jih ne barva.

»Lepota je inteligenca, nasmeh, sreča, ko si pozoren do drugih. Pred vami lahko stoji prelep model, toda če je ta oseba nesrečna, njena lepota zbledi. Zame so lepi tisti ljudje, s katerimi se lahko zapletem v inteligenten pogovor in ki imajo dober smisel za humor,« še pravi Maye Musk.

Foto: @mayemusk