Poskrbite za lahkoten in obstojen make up v vročih dneh

Poletje je čas sproščenih druženj s prijatelji, a visoke temperature lahko hitro pokvarijo brezhiben izgled ličil na obrazu...

Poletje je čas sproščenih druženj s prijatelji, a visoke temperature lahko hitro pokvarijo brezhiben izgled ličil na obrazu. dm v sodelovanju z mojstrico ličenja Tino Fabjan ponuja nekaj koristnih nasvetov, kako boste tudi v najbolj vročih dneh izgledale sveže in zapeljivo.

V poletnem času se uporaba ličil zmanjša, a kljub toplim sončnim žarkom lahko ustvarimo obstojen make up. Pomembno je, da najprej poskrbite za dobro zaščito kože z uporabo sončne kreme z visokim UVA/UVB faktorjem. Zapomnite si, da je koža vaš najbolj izpostavljen organ, zato bodite do nje kar se da pozorni.

Za obraz so primerni lahki fluidi in kreme z visokim zaščitnim faktorjem, ki ji lahko uporabljamo pod ličili. dm linija sundance nudi popolno zaščito pred nevarnimi sončnimi žarki. S tehnologijo Cool & Fresh ogreti koži daje občutek svežine in hlajenja, zaradi tehnologije SymDeo pa krema tudi med močnim potenjem ostane na svojem mestu. Kljub toplim dnem ženske rade posegamo po ličilih in prekrijemo majhne nepravilnosti. A rado se zgodi, da nas potenje izda in ličila izginejo. Razmazanim ličilom se boste najlažje izognile z uporabo obstojnih primerjev (baz), ki matirajo in zmanjšujejo videz por, izenačijo barvo polti, določeni dodatno hidrirajo kožo, podaljšajo obstojnost tekoče podlage in ostalih ličil. Mojstrica ličenja Tina Fabjan priporoča Max Factor Illuminating & Hydrating primer, ki ga na obraz lahko nanesete s prstnimi blazinicami, čopiči ali gobico.

Zažarite v živahnih odtenkih

Ne smemo pozabiti na brezhiben videz trepalnic. V poletnih mesecih je za ta namen nepogrešljiva vodoodporna maskara Deborah 24 Ore, ki pri potenju na vekah ne pušča sledi. V poletnih dneh v živahnejših tonih zaživijo tudi ustnice. V izogib lepljivemu videzu uporabite obstojne mat in žametne šminke Bourjois Rouge Edition Velvet ali raznobarvne tone rdečila za ustnice trend IT UP za svilnate, ultra mat ustnice z jasnim robom.

Ko vas poboža sonce…

Za popoln poletni videz uporabite trend IT UP Natural Glow bronzer na delih obraza, za učinek ‘dotika sonca’. To so zgornji del čela, najvišja točka ličnic ter konici brade in nosu. Osenčite lahko tudi dekolte. Najpogostejši so bronzerji v kamnu, ki so zelo enostavni za nanašanje. Izdelek s čopičem nanašajte v obliki črke 3 – začnite na stranskem delu čela, zaokrožite okoli zunanjega roba očesa, nadaljujte pod ličnico in nato čopič potegnite nazaj pod ličnico ter končajte obliko 3 vzdolž čeljusti. Lahko izberete tudi »horizontalno« tehniko – izdelek nanesite s horizontalnimi črtami na čelo (nad obrvmi), na lica in brado ter nos.