Oh, ti žulji! Kaj storiti?

Nasveti za katere morda še niste slišali!

Sedaj, ko se je poletje dodobra poslovilo, je prišel čas za zaprto obutev. Sandale so zamenjale balerinke, oxfordke in loaferke ter tako prinesle tudi nemalo stopalnih težav. Mnogi se prav v jesenskem času najpogosteje srečujejo z žulji, zato smo na uredništvu za vas pripravili nekaj nasvetov, kako se jih čimprej znebiti.

1. NE POČITE NA SILO
Edina prava pot, da počite žulj, je z razkuženo iglo. Mnogi svetujejo, da čez žulj »zapeljete« kar razkužen sukanec in ga notri pustite toliko časa, da tekočina iz žulja popolnoma izteče. Nikakor ga ne počite na silo. Odprti žulji so prav gotovo najhujši.

2. DOMAČE ZDRAVILO: JABOLČNI KIS
Nad odprti žulj pojdite kar z jabolčnim kisom. To je star recept babic, ki dejansko deluje. Jabolčni kis bo poskrbel za antibakterijsko delovanje. Sicer vas bo tudi konkretno zapekel, a razkužitev predela je izredno pomembna.

3. UPORABLJAJTE ANTIBAKTERIJSKA MAZILA
Če je vaš žulj počil sam in ste tako ostali z odrto kožo, je pomembno, da preprečite infekcijo. Le-ta ima lahko precej hude posledice (hujše kot si mislite!). uporabljajte antibakterijska mazila, ki jih lahko kupite v lekarni.

4. KOŽO MAŽITE Z ALOE VERO
Aloe vera je naravna sestavina, ki deluje protivnetno, pomaga pri preprečevanju rdečice in zatekanja. Hkrati pa kožo navlaži in poskrbi, da se hitreje celi.

5. KAR Z ANTIPERSPIRANTOM
Če sumite, da vas bodo čevlji ožulili, si jih pred tem namažite z antiperspirantom. Ta bo preprečil potenje, ki je velikokrat krivo za drgnjenje in posledično nastanek žulja.

6. UPORABNA VREČKA OD ČAJA
Naredite si skodelico zelenega ali črnega čaja. Na žuljih lahko nato uporabite kar vrečko, ki bi sicer romala v smeti. Zeleni in črni čaj sta znana namreč po protivnetnem delovanju.