Odrekla se je tega živila in pri 70 izgleda kot dekle

Prekrasna Avstralka je razkrila svoj recept za mladostni videz.

Ko pogledate njene fotografije, težko verjamete, toda Avstralka Carolyn Hartz šteje že okroglih 70 let. Mati treh otrok in babica štirim vnukom pravi, da se za svoj mladosten videz lahko zahvali zlasti pomembni odločitvi, ki jo je sprejela pred 28-imi leti. Carolyn se je namreč takrat v celoti odrekla uživanju sladkorja.

»Bilo je zelo težko, ker sem bila odvisna od sladkorja. Zdaj sem spoznala, da je bil prav to eden glavnih razlogov, zakaj mi je uspelo obdržati fit postavo in ostati zdrava,« pravi Carolyn, ki trdi, da je ključen dejavnik pri ohranjanju njenega mladostnega videza tudi pozitivno razmišljanje.

Vitalna 70-letnica je postala vzor številnim mlajšim ženskam, svoj življenjski slog pa je uspela spremeniti tudi v uspešen posel. Ustanovila je podjetje SweetLife, ki ponuja hrano in prehranske dodatke brez sladkorja, piše pa tudi knjige in predava o zdravem načinu življenja.

»Številne ženske v srednjih letih so prepričane, da je zaradi upočasnjenega metabolizma nemogoče obdržati vitko postavo, toda to zgolj pomeni, da morate prevzeti kontrolo v svoje roke, se malce potruditi in sprejeti prave odločitve. Pomembno je zavestno izbirati živila in količino hrane, ki jo bomo zaužili. Občutite vsak grižljaj in uživajte v njem. To vam bo pomagalo, da boste jedli počasneje in se ne boste prenajedali,« svetuje Carolyn.

Avstralka poleg pomena uravnotežene prehrane še poudarja, kako zelo pomembno je spati vsaj osem ur dnevno. V spanju se namreč telo regenerira in osvobodi stresa. K dobremu zdravju in mladostnemu videzu pa pripomoreta tudi meditacija in telovadba.

Foto:@sweetlifeaus