Obvladajte contouring tehniko ličenja

Igra svetlobe in sence.

Tehnika osvetljevanja in senčenja obraza, t . i. contouring, je zelo uveljavljena in razširjena v svetu zvezd čez lužo, med vsakdanjimi damami pa se redko katera loti tovrstnega ličenja. Razlog za to je zmotno mnenje, da gre za zelo zamudno in zapleteno tehniko, zato smo zbrali nekaj nasvetov, kako se tega lotiti doma.

V vsakodnevnem ličenju s tehniko osvetljevanja in senčenja ne spreminjajte svojega obraza, pač pa izpostavite njegove prednosti.


Spoznajte svoj obraz in svetlobo

Pri senčenju in osvetljevanju obraza je pomembno, da veste, kako svetlobni učinki vplivajo na vaš obraz. Želite namreč posnemati padanje svetlobe na obraz. To je igra svetlob in senc na obrazu. S svetlejšim tonom poudarite najbolj izbočene predele na obrazu, s temnejšim pa ožite in ustvarjate globino. Podobno je pri oblačilih – temnejša postavo optično ožajo. S senčenjem poudarite naravno senco obraza, torej senčite tiste predele, kamor pade naravna senca – pod ličnico, stranski del čela in vratu ter sence. Osvetlite pa tiste predele, kamor pade naravna svetloba – ličnica po diagonali, vrhnji del nosu, konico brade in sprednji del čela.

Katere izdelke uporabiti?
Za contouring obstaja veliko odličnih izdelkov. Začetnicam priporočamo kremne izdelke, na primer Bobbi Brown Glow Stick in Clinique Chubby Stick™ Sculpting Highlight, ki sta odlična osvetljevalca, med izdelki za senčenje pa izstopa kremni Clinique Chubby Stick™ Sculpting Contour. Krasna rešitev pa je tudi nova Max Factor Miracle Contouring Palette, ki vsebuje 8 odtenkov za osvetljevanje in ličenje. Med izdelki v kamnu pa izstopajo Rimmel Kate Sculpting Palette, Bobbi Brown Bronzing Powder in Estée Lauder Bronze Goddess ter novi Bourjois Le Duo Blush ali IsaDora Face Sculptor.

Najpreprostejša contouring tehnika
Ob lansiranju nove paletke za senčenje in osvetljevanje, Miracle Contouring Palette, so Max Factorjevi umetniki ličenja izdali tudi svojo »skrivnost« – enega najpreprostejših nasvetov osvetljevanja in senčenja, ki so jo zaradi preprostosti poimenovali kar tehnika 3, 2, 1.

Korak 1: Senčite obraz v obliki črke 3 – začnite na stranskem delu čela, zaokrožite okoli zunanjega roba očesa, nadaljujte pod ličnico in nato potegnite čopič nazaj pod ličnico ter končajte obliko 3 vzdolž čeljusti.
Korak 2: Navidezno privzdignite oko z obliko črke 2 – začnite pod obrvjo in okoli očesa, risanje številke 2 pa zaključite na najbolj izstopajočem delu lica.
Korak 3: Osvetlite sprednji del obraza z risanjem številke 1 – začnite na sredini čela, nadaljujte navzdol o nosu, osvetlite tudi kupidov lok nad ustnico in zaključite na bradi.