Obrvi so okvir vašega obraza!

Obrvi so pomemben del obraza, uredi si jih kot profesionalka kar doma!

Obrvi so okvir našega obraza, drugi ljudje jih opazijo zelo hitro, poleg tega pa igrajo pomembno vlogo pri izražanju naših čustev. Neurejene, zaraščene ali preveč populjene obrvi lahko popolnoma spremenijo naš obraz. Tudi če je preostali del obraza čudovito naličen, se pogosto zgodi, da lepe obrvi manjkajo.

Prvi korak do lepega izgleda obrvi je njihovo oblikovanje. Svetujemo vam, da vsaj nekajkrat v letu obiščete strokovnjaka, ki oblikovanje obrvi obvlada. Tako boste lažje obrvi oblikovale doma, hkrati pa vam bo pravi strokovnjak dal še kakšen dodaten nasvet. Za domačo oskrbo potrebujete dobro pinceto (ali namesto pincete paket za odstranjevanje obrvi z voskom) in škarjice za skrajševanje obrvi. Pri oblikovanju obrvi se držite načela, da se je najbolje držati njihove naravne oblike, hkrati pa se držite pravil oblikovanja.

Pred oblikovanjem obrvi vedno lepo počešite. Nato jih lahko s pomočjo svinčnika ali čopiča in senčila za obrvi dorišete, poudarite njihovo obliko in linijo. Za določitev linije obrvi vzemite dolgo tanjšo palčko (lahko je to tudi svinčnik). Prislonite jo ob nosnico, preverite navpično linijo mimo notranjega kotička oči, vse do obrvi – tako boste dobili točko, kjer naj bi se obrv začela. Najvišjo točko boste dobili tako, da daljši tanek objekt zopet prislonite ob nosnico, linija naj teče čez vašo zenico, vse do obrvi. Obrv naj bi se zaključila tam, kjer teče ravna linija od nosnice do zunanjega roba očesa. Dlačice, ki rastejo izven te linije, lahko odstranite, določite pa tudi širino obrvi (ki naj ne bo preozka). Nikakor ne pulite obrvi preveč, saj boste to morda nekoč obžalovale (saj pogosto dlačice ne zrastejo nazaj ali pa rast traja kar nekaj časa).