Nasveti za hujšanje najpametnejše ženske na svetu

9 preprostih pravil za uspešno topljenje odvečnih kilogramov.

Kako ohraniti vitko postavo je vprašanje, s katerim se v sodobnem času ubada marsikatera predstavnica nežnejšega spola. Mnoge med njimi so se po odgovor zatekle k Marilyn vos Savant, ki se je v Guinnessovo knjigo rekordov zapisala kot ženska z najvišjim inteligenčnim količnikom. Marilyn že vrsto let piše priljubljene kolumne za revijo Parade in v eni izmed njih je damam ponudila svoj odgovor na večno vprašanje o tem, kako obdržati vitko linijo. Mnogi so pričakovali zelo inteligentne rešitve, toda Marilyn je na splošno presenečenje ponudila devet zelo iskrenih in preprostih rešitev, ki so po njenem prepričanju prava pot za uspešno topljenje odvečnih kilogramov.

1. Pozabite na prigrizke

Iz nakupovalne košarice izločite vse prigrizke. To je eno najpomembnejših pravil zdravega prehranjevanja, ki jih izpostavlja Marilyn. Kuhinjske police je potrebno napolniti s tolikšno količino hrane, ki zadostuje za tri obroke dnevno, pri čemer je potrebno v celoti izpustiti slane in sladke prigrizke, kot so piškoti, čips, ipd.

2. Preskočite malico

Namesto sadja in sokov, Marilyn za malico svetuje skodelico (nesladkanega) čaja. Povsem v nasprotju s splošnim prepričanjem, da je potrebno »večerjati kot berač«, pa najpametnejša ženska na svetu pravi, da si je potrebno ob koncu dneva privoščiti hrano, v kateri uživamo, saj je potrebo želodec nahraniti takrat, ko je lačen in ne takrat, ko to veleva urnik.

3. Odvadite se uživati kalorične hladne napitke

Sadne sokove in mleko Marilyn priporoča samo za zajtrk, pri tem pa je pomembno, da tovrstne napitke pijemo brez ledu. Ker led pijačo razvodeni in s tem »uniči« njen okus, imamo namreč kmalu potrebo, da znova posežemo po sladkih napitkih. Poleg tega je po njenem mnenju v poletnem času povsem dovolj, če ima napitek 22 °C, da ohladi telo. Prehladna pijača je škodljiva za telo.

4. Nikoli ne »počistite« krožnika do konca

Uživanje prevelikih porcij hrane je najslabši način razmetavanja z okusnimi jedmi, je prepričana najpametnejša ženska na svetu. Ne glede na to, kako okusen je naš obrok, bi se morali za vitko linijo naučiti del hrane vedno pustiti na krožniku za naslednji obrok. Tistim, ki se ne morejo nadzorovati, Marilyn priporoča kuhanje in serviranje manjših porcij.

5. Uživajte v večerji

Užitek ob dobri večerji v krogu družine in prijateljev v sodobnem času počasi izumira, ampak to nas ne bi smelo ustaviti, da uživamo v vsakem grižljaju, četudi večerjamo sami. Večerja je namreč najbolj priljubljen ritual znane kolumnistke, ob katerem bi morali uživati brez naglice.

6. Začnite spoštovati hrano

Do hrane bi morali razviti ljubeč odnos, tako da jo dobro prežvečimo ter občutimo arome in okus vsakega grižljaja v ustih. Na ta način si bomo prihranili poznejše muke, kot so napenjanje in krči v črevesju.

7. Ostanite dosledni dobrim navadah

Vikend je običajno čas za sprostitev, za mnoge pa to pomeni tudi sprostitev vseh zavor in omejitev glede hrane, ki so se jih držali med tednom. Marilyn svetuje, da se zastavljenih pravil prehranjevanja strogo držimo, v prostih trenutkih pa se raje odpravimo na sprehod ali kolesarjenje, kot pa da posežemo po priljubljenih prigrizkih.

8. Ne podcenjujte kalorij

Veliko ljudi podcenjuje število kalorij v posameznem obroku. Lahek zajtrk in kosilo po Marilynih navodilih vsebujeta le 250 kalorij.

9. Jejte samo hrano, ki si jo zaslužite

Nikoli se ne zadovoljite s hrano slabe kakovosti, saj si vaše telo zasluži samo najboljše. Zato pozabite na razkuhano testenino, masten sendvič in slabe kekse, ker si tega preprosto ne zaslužite.

Foto: @carmengracehamilton