Nasveti strokovnjakinje za lepe lase pozimi

Zimski meseci so lahko precej neidealni za razmere vaših las.

Zimski meseci predstavljajo nič kaj idealne razmere za našo kožo in lase. Prav pozimi je verjetno najtežje vzdrževati lepo frizuro. Izsušene konice so posledica izmenjevanja mrzlega vremena in vročih notranjih prostorov, pogosto se zgodi, da naši lasje postajajo štrenasti ali naelektreni. Kaj torej lahko naredite, da bodo vaši lasje bolj zdravi in sijoči? Pogovorili smo se s strokovnjakinjo za nego, barvanje in striženje las, Danico Žibert, lastnico frizerskega salona Lasek iz Domžal.

1.VKLJUČITE KVALITETNE VLAŽILNE PRODUKTE

Poskrbite, da sta vaš šampon in balzam kar se da vlažilna. Šamponu naj nujno sledi balzam, ki ga nanesite predvsem na konice. Danica priporoča Redken Extreme linijo za čiščenje las – tako šampon kot tudi balzam. Za dodatno mehkobo las priporoča še Redken Extreme Anti-Snap produkt, ki preprečuje cepljenje in trganje las. Gre za produkt, ki ga nanesete na čiste, mokre lase in ga ne izpirate. »Blondinke pa boste navdušene nad rezultati linije Redken Blonde Idol.« je dodala.

2.RAZVAJAJTE SE Z MASKO

Maske za lase lahko naredijo čudeže in prav zato je ravno zima idealen čas, da svoje lase dodatno razvajate tudi s kakšnim posebnim tretmajem. »Linija Redken Extreme ima poleg omenjenih produktov še intenzivno masko, ki bo poskrbela za nego in krepitev poškodovanih las.« je kot priporočilo dodala Danica.

3.OBISK FRIZERJA

Redni obiski frizerja so ključni pri ohranjanju lepega izgleda las. Na odgovor kako pogosto strokovnjaki svetujejo striženje las, nam je Danica Žibert odgovorila naslednje: »Kako pogosto stranka potrebuje striženje konic las, je odvisno od same strukture las, debeline, od tega ali je las suh ali masten, od mehanske in kemijske obdelave… Časovno bi rekla, da je striženje obvezno na 2 do 4 mesece. Tako pozimi kot poleti svetujem tudi kakšno globinsko nego, kot je na primer Redken. V salonu se posvetimo vsaki stranki in tako določimo pravo vrsto nege zanjo. Pri bolj problematičnih laseh en sam obisk ni dovolj. Ne smemo pa zanemariti tudi nege doma. Kvalitetna nega v salonu se nadaljuje doma. Delovanje globinske nege lahko podaljšate oziroma vzdržujete z izbiro kvalitetnih produktov doma.«.

#salonlasek #lasekdomzale #prejpotem #prelivanjebarv #prameni #blond #olaplex www.lasek.si T.:040766666

A photo posted by DanicaZibert (@salonlasek) on

#salonlasek #lasekdomzale #prejinpotem #prelivanjebarv #matrix #matrixcolor www.lasek.si T.:040766666

A photo posted by DanicaZibert (@salonlasek) on