Naredite si povsem svojo osvežujočo kremo za obraz

Recept za domačo kozmetiko - krema za obraz.

Najbolj dišeča in naravna krema za obraz, ki je primerna za vse tipe kože, je izdelana po preprosti recepturi in to v vaši domači kuhinji.

Dišečo kremo za obraz, ki ji omamnost dajejo sveži citrusi, bogatost in polnost teksture pa vsestransko karitejevo maslo, ki je nepogrešljivo v lepotni in negovalni rutini vsake ženske, boste odslej pripravile same in to kar doma.

Zakaj vas bo domača osvežilna krema s karitejevim maslom navdušila bolj kot vse ostale do sedaj?

Karitejevo maslo je eno od čudes narave. Že več kot tisočletje ga generacije Afričanov uporabljajo za nego kožo, otroško nego, zdravljenje in hrano. Drevo karite naj bi bilo sveto, zaradi vsega dobrega kar lahko naredi za vašo kožo, lase, lepoto in zdravje. Bogato je z dragocenimi sestavnimi deli, ki vključujejo nenasičene maščobe z velikim deležem neumiljivih snovi, esencialnimi maščobnimi kislinami, fitosteroli, vitaminoma E in D, provitaminom A in alantoinom. Zaradi vseh odličnih sestavin je karitejevo maslo najboljša ”superhrana” tako za vašo kožo kot za lase.


Recept za najbolj osvežilno in dišečo domačo kremo:

50 g karitejevega masla
60 ml mandljevega olja
10 kapljic eteričnega olja neroli
7 kapljic eteričnega olja pomaranče
8 kapljic eteričnega olja tangerine

Priprava:

V posodi nad paro ob nenehnem mešanju stopite karitejevo maslo, a pazite, da ne zavre. Ko je maslo povsem stopljeno, ga umaknite z vroče plošče ter ga prelijte v drugo posodo, kjer je mlačno mandljevo olje. Mešajte ročno dokler se masa ne zgosti in postane bela. Ko dobite gostejšo belo zmes primešajte eterična olja, še enkrat dobro premešajte ter prelijte v poljubne majhne posodice.

Krema je namenjena vsem tipom kože, priporočljiv pa je nanos zjutraj po čiščenju obraza. Kremo, ki jo hranite v hladnem in temnem prostoru, lahko uporabljate 6 mesecev od njene izdelave.

Vir: Simplyliving.com