Napake pri nanosu bronzerja, ki jih to poletje ne smete delati!

Preverite, katerih napak resnično ne smete delati pri nanosu bronzerja!

Bronzer je pravzaprav nujen korak vsakega poletnega videza, ki se želi približati zagorelemu videzu, ki izgleda takšen »kot bi bil poljubljen s strani sonca«. Obrazu doda dodatno dimenzijo, na zdrav način pričara videz zagorelosti in otopli vaš ten kože, če ga le nanesete pravilno. Katerih napak torej ne smete delati?

1.Bronzer ne sme popolnoma spremeniti tena vaše kože (njegov namen ni, da deluje kot samoporjavitveni produkt). Nanesite ga na predel, kjer bi vas sonce naravno nekoliko bolj »prijelo« in ne kot masko čez celoten obraz.

2.Izbira napačnega odtenka, ki je presiv, preoranžen ali preveč rdeč. Preverite, kakšen odtenek najbolje pristoji vašemu tenu kože, tako da bo vaš obraz izgledal kar se da naravno.

3.Izbira napačne formule. Načeloma bo lažje nanašati formule v obliki trdega pudra z nekoliko širšim in nežnim čopičem. Pregoste ščetine čopiča lahko povzročijo, da bronzerja nanesete preveč. Najbolje, da počakate nekaj trenutkov po nanosu tekoče podlage, saj se na bolj vlažnih predelih bronzer bolj oprime in ga je težje zabrisati. Kremni ali tekoči produkti vsekakor niso slabi, vendar terjajo nekoliko več spretnosti.

4.Nanos v slabi svetlobi. Velikokrat se namreč zgodi, da na določeni svetlobi vaš makeup izgleda dobro, ob pravi naravni svetlobi pa celoten videz izgleda precej zgrešeno. Poskrbite, da vas slaba svetloba ne zavede tako, da nanesete pretemen produkt oziroma pretiravate z bronzerjem.

5.Pretiravanje z nanosom. Načeloma je bolje začeti z bolj rahlim nanosom in postopoma graditi na intenzivnosti. Poskrbite, da robove dobro zabrišete.