Najslabša hrana za vašo kožo

Imate težave v nepravilnostmi? Vaša koža izgleda utrujeno? Preverite, katere hrane in pijače bi se morali izogibati.

Na koži se pozna vse – stres, pomanjkanje spanja, hormonsko neravnovesje in celo kaj jeste. Določena hrana bo vašo kožo naredila sijočo, spet druga bo poskrbela za pravo razdejanje. Kako močna je reakcija, je odvisno od vsakega posameznika, saj na kožo določenih hranila vplivajo bolj, na druge manj. Katera hrana pa je generalno slabša za vašo kožo?

Hrana z visokim glikemičnim indeksom – govorimo o moki in koruzi, ki v krvi zvišata sladkor in lahko povzročata mikro vnetja, tudi na koži.

Sladkor – zanj pravijo, da je pravi strup za kožo, saj vpliva na kolagen in elastin v koži. Zamenjajte ga za med, ki je poln antioksidantov.

Mlečni izdelki – tukaj sicer ni pravila, a mnogi so občutljivi na preveliko količino mlečnih izdelkov. Na te izdelke bodite pozorni predvsem, če imate mozolje.

Kava – deluje kot diuretik in zaradi nje celice izgubijo polnost ter sijaj. Morda boste lahko zato izgledali bolj gubasto, vendar vas morda razveseli dejstvo, da poliphenoli v kavi dolgoročno pripomorejo k mlajšemu izgledu kože.

Alkohol – dan po žurerski noči boste prav gotovo izgledali bolj utrujeno, tudi po zaslugi vpliva alkohola na kožo. Poskrbite, da bo vaša koža dobila dovolj vlage in hranljivih sestavin.

Sol – lahko dehidrira vašo kožo, zato jo poskusite delno nadomestiti z zelišči. Predvsem pa se izogibajte preslane hrane kot je na primer čips.