Mleko kot negovalni produkt? Preverite zakaj in kako!

Nenavadni načini uporabe mleka in mlečnih izdelkov!

Morda se sliši nekoliko nenavadno, vendar je nanašanje mleka na kožo ali lase po mnenju mnogih lepotnih strokovnjakov povsem varno in celo dobro. Namesto, da ga nalijete v svojo jutranjo kavo, ga torej lahko uporabite namesto negovalnih produktov!

Zakaj?
Mleko je bilo kot negovalna sestavina uporabljeno stoletja, saj vpliva na proteinsko in vitaminsko sestavo las in kože. Predvsem kalcij in proteini so dobri kot lasni tretma, nanašanje mlečnih produktov pa lahko lasem vrne naraven sijaj in ojača njihovo strukturo. V preteklosti so si mnoge ženske iz višjih slojev v mleku umivale lase, danes strokovnjaki pojasnjujejo, zakaj je uporaba smiselna. Mleko namreč deluje kot alfa hidroksi kislina (vsebuje laktično kislino), torej deluje kot kemični piling, odstrani odvečne delce s površine in tako lase pusti mehke ter sijoče. Enako velja za mlečne kadi, ki kožo pustijo navlaženo.

Kako?
Mnogi produkti, ki so danes na tržišču že vsebujejo dodatek mlečnih sestavin. Produkt pa lahko namešate doma tudi sami – mleku dodajte med, jagode in banano. Dobili boste lepo dišeč negovalni produkt za vaše lase. Jogurt lahko uporabite kot masko za obraz, predvsem če je vaša koža nagnjena k nastanku mozoljčkov.