Nova miss športa je seksapilna, uspešna atletinja Manca Šepetavc

Včeraj smo dobili novo športno misico!

Enaindvajsetletna atletinja Manca Šepetavc iz Litije je nova miss športa Slovenije. Prva spremljevalka je umetnostna kotalkarica Lana Pregelj iz Nove Gorice, druga ritmična telovadka Lara Deu iz Ljubljane, miss fotogeničnosti plesalka latinsko-ameriških in standardnih plesov Naja Dolenc iz Maribora. Največ glasov prek interneta je dobila karateistka Tina Stegel iz Postojne.

“Po enoletnem premoru zaradi poškodb sem se začela vračati na atletska tekmovališča, tokratni naziv pa mi zelo veliko pomeni in je obliž na lansko leto, ko v poletni sezoni nisem mogla nastopati. Moj naslednji cilj je uvrstitev v finale na letošnjem evropskem prvenstvu za mlajše članice,” je napovedala Šepetavčeva.

Petnajsta prireditev Miss športa Slovenije je drugič potekala v organizaciji Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) in prav tako drugič v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Na finalni prireditvi je nastopilo dvanajst finalistk, ki so se predstavile s skupinsko koreografijo, vsaka pa je na odru predstavila tudi svoj šport. Letošnje finalistke so bile še teniška igralka Dea Kepic iz Šmarja, Klavdija Golija, tekmovalka v cheerdancu iz Domžal, rokometašica Lana Križanec iz Maribora, tekmovalka v cheer freestylu in cheer hip hopu Lara Balič iz Nove Gorice, nogometašica Nika Koprivnikar iz Litije, atletinja Tjaša Knez iz Ljubljane in alpska smučarka Žaklina Jurkovič iz Logatca. Komisija je dala petdeset odstotkov ocene, v njej pa so bili plavalec in paraolimpijec Darko Đurić, nekdanja atletinja Brigita Langerholc Žager, sedaj članica komisije za ženski šport Olimpijskega komiteja Slovenije, najboljši slovenski skejter ta čas Timotej Lampe Ignjić, nekdanja plavalka Alenka Kejžar in biatlonka Tjaša Bahovec, lanska miss športa Slovenije. Ostalo polovico so dodale ocene iz vaj finalistk, glasovanje prek spleta in ocena podjetja Profil. Ker lepota ni edina stvar, ki je pri tem izboru pomembna, so imele vse finalistke individualne pogovore v podjetju Profil, kjer so testirali njihovo splošno razgledanost in komunikativnost. Prvo mesto so si v tem ocenjevanju razdelile Šepetavčeva, Deuova in Jurkovičeva.

“Vedno je dobro imeti za seboj ekipo, ki verjame vate in te podpira. Za nas so to naredili naši sponzorji na čelu z glavnim Derbyjem, brez katerih nam ne bi uspelo. Ženski šport je v primerjavi z moškim finančno prikrajšan, zato je ena od naših želja tudi, da bi na ta način skušali pomagati mladim športnicam najti nove pokrovitelje. Zmagovalka Miss športa Slovenije predstavlja vzgled in s svojo pozitivno naravnanostjo širi pomembnost športa,” je povedala vodja prireditve Anabelle Ann Logar.

Dogodek je povezoval Uroš Bitenc, popestrili so ga pevka Ula Ložar, duet Batista Caddilac in Žiga Lakner. Režiser je bil Njegoš Maravič, scenograf Ivo Koritnik, koreografinja pa Lea Stvarnik. Prva zmagovalka Miss športa Slovenije je bila leta 2003 Jana Šumi, ki jo je nasledila Lea Huskić, sledile pa so Karmen Hribar, Aneta Salihović, Natalija Waldhuber, Pia Arhar, Ajda Sitar, Lea Perovšek, Živa Viktoria Turk, Urša Klavs, Klara Krošelj, Uršula Tomažič in Kaja Bajda ter lani Bahovčeva.

Manca Šepetavc velja za eno najperspektivnejših slovenskih atletinj. V svoji karieri je nanizala kar nekaj vrhunskih rezultatov v disciplini 100m z ovirami, zato se uvršča v sam vrh zmagovalk Miss športa Slovenije po športnem udejstvovanju. Zagotovo je precej atraktivna tudi zaradi svojega izgleda, Manca je namreč lepotička, ki navdušuje s karizmo, razgledanostjo in seksapilom.

•You get what you focus on, so FOCUS on what you WANT💫#athlete #trackandfield #motivation A post shared by Manca Šepetavc (@manca_sepetavc) on

FOTO: ROK MLINAR