Makeup artistka Aja Jesih: Pridite brez dlake na jeziku

Nasveti pred obiskom profesionalne makeup artistke.

Ne glede na to ali ste zagovornica ličenja ali ne, za vsako žensko obisk profesionalne makeup artistke predstavlja razvajanje, ki si ga (pre)redko privoščimo. V lepotni studio se odpravimo navdušene in polne pričakovanj po odličnem rezultatu. Se pa lahko zgodi, da se ličenje ne odvija po pričakovanjih in s končnim rezultatom nismo zadovoljni. V takih primerih prehitro krivimo makeup artiste, saj ni nujno, da je krivda za neuspeh na njihovi strani. Obstaja namreč nekaj nasvetov, s katerimi lahko sebi in makeup artistki izboljšamo izkušnjo. S čim jim torej lahko olajšamo delo, hkrati pa si zagotovimo odličen rezultat? Za nasvet smo vprašali profesionalno makeup artistko Ajo Jesih.

View this post on Instagram

In the making. #weddingdaymakeup #workingmua 📸 @fotomodlic

A post shared by Aja Jesih MUA (@aja.makeupartist) on

1. Na dan ličenja si ne depilirajte obrvi oziroma pozabite na izvajajte dodatne nege na obrazu. Poleg tega, da bo obraz pordel, ličila na depilirani koži niso obstojna.

2. Na ličenje pridite same ali z resnično dobro prijateljico. Vsi imajo namreč na podlagi lastnih izkušenj svoje mnenje, kaj bo in kaj ne bo poudarilo vaših atributov, kar velikokrat ni objektivno in v vašo korist. Raje vse skupaj prepustite profesionalcem in upoštevajte svoje mnenje in želje.

3. Ne analizirajte procesa ličenja, razen če ste prišle na učno uro. Možno je, da vam posamezna faza ne bo všeč, zato je boljše, da postopka ne gledate in svoj videz ocenite, ko bo ličenje zaključeno.

4. Pojem zadimljenih oči lahko predstavlja veliko različnih videzov. Ker je stil zadimljenih oči najpogostejša želja pri ličenju, je dobro, da imate pred obiskom makeup artista izdelano okvirno predstavo kaj želite.

5. Ne bojte se pokazati fotografije ličenja, ki ste si ga zaželele. Verjetno ne boste videti kot oseba na fotografiji, vendar boste z njo makeup artistu jasno sporočile vaše želje.

6. Ne bodite sramežljive. Makeup artisti ne bomo prizadeti, če nam boste povedale kaj hočete in česa ne. Bodite brez dlake na jeziku.

7. Nič ni narobe, če na ličenje pridete z ličili na obrazu. Le te lahko odstranimo. Če pridete naličene, makeup artisti vidimo kakšna je vaša cona udobja. In prva zapoved ličenja je vsekakor: Ne naredite nekaj, kar je preveč izven vaše cone udobja.

8. Ne recite: ”Naredi kar hočeš” potem pa pričakovati vse drugo. Če boste to izjavile, se prepustite in in zaupajte. Morda pa drugačen makeup iz vas prikliče drznejšo različico vas. Moč ličenja je prav v tem, da se lahko vsak dan odločimo kdo bomo.

9. Instagram makeup v resničnem življenju v večini primerov izgleda popolnoma drugače kot na fotografijah. Na insta-fotki je močan makeup z dramatičnimi obrvmi, temnimi ustnicami, zadimljenimi očmi in poudarjenimi ličnicami lahko videti super, v resnici pa ne. Ne pozabite, da gre fotka pred objavo čez številne filtre. Poleg tega pa, ali se vam tako močan makeup sploh zdi trendi in seksi? Mislim, da ne.

10. Bleščilo izgleda lepo v mejah normale na delih obraza, ki so tudi po naravi bolj osvetljeni. Dober makeup artist bo vedel kje je meja, zato mu zaupajte.

11. Vsaki ženski je še posebej všeč določen del obraza, ki si ga zato želi tudi bolj poudariti. Vaši makeup artistki povejte kaj vam je na vašem obrazu najbolj všeč, da bo vaš atribut lepo izpostavila. Če bo na obrazu preveč poudarjenih delov, se lahko hitro zgodi, da bo vsega preveč.

Foto: Instagram: Aja Jesih  MUA