Lubrikant namesto makeup baze?

Lubrikant in vaginalno mazilo kot baza za makeup? Da ali ne?

Blogerka in vlogerka Huda Kattan, znana pod vzdevkom Huda Beauty vseskozi navdušuje in preseneča. Pa naj bo to z zanimivimi makeup tutoriali, novimi produkti ali pa nenavadnimi preizkusi. Tokrat je v YouTube videu preizkusila produkte, ki so vse prej kot namenjeni uporabi na obrazu.

Namesto makeup baze oziroma »primer-ja« je na obrazu uporabila tri produkte: Vagisil vaginalno kremo, K-Y Jelly lubrikant in tako imenovano magnezijevo mleko. Vsi trije produkti se sicer uporabljajo »tam spodaj«, torej na intimnih predelih. Huda pa jih je nanesla kar na obraz.

Naloga makeup baze je ta, da poskrbi za izenačitev in lepši nanos tekoče podlage. Poskrbi tudi, da je na obrazu vidnih manj por, makeup pa zdrži dlje. Namesto kozmetičnih primer-jev, se je Huda odločila uporabiti produkte za intimno nego. Nanesla jih je na različne predele obraza, potem pa nadaljevala z ličenjem kot običajno.

K-Y Jelly lubrikant se ni obnesel najbolje, saj je po njenem mnenju bil preveč lepljiv, tekoča podlaga pa se je začela svaljkati. Kar pa menda ni tako zelo čudno, saj ima glicerinsko osnovo. Po drugi strani pa dejansko ni slab za kožo, celo nasprotno – tisti s suhim tipom kože, bi lahko z uporabo dejansko poskrbeli za izdatno vlaženje, samo poskrbeti bi morali, da se dobro vpije.

Magnezijevo mleko je Huda nanesla na čelo in T-predel. V kolikor se sprašujete, ali je produkt dejansko varni za uporabo na koži obraza, verjetno niste edini. Tudi v uredništvu smo se vprašali in tako poiskali odgovor. Verjeli ali ne, produkt bi znal ustrezati tistim z mastnim tipom kože. Veže namreč vodo in tako poskrbi za gladko podlago za makeup, hkrati pa ima antibakterijski učinek (kar pride prav pri aknah). Vendar, na dolgi rok ne bo naredil prav veliko dobrega, ima namreč previsok pH.

Še zadnje, vaginalno mazilo Vagisil. To se je po mnenju Hude obneslo najboljše. Vsebuje sestavino resorcinol, ki ima anestetski učinek, hkrati pa poskrbi za piling, torej odstranjevanje odmrlih celic. Pa vendar, strokovnjaki ga za uporabo na obrazu ne priporočajo. Določene sestavine, ki jih vsebuje niso primerne za kožo obraza.