Lepotni vodič: Kako izbrati popolno ”nude” šminko?

Svetovno priznana vizažistka razkriva trike, ki jih moraš poznati.

Svetovno priznana vizažistka Lisa Eldridge razkriva trike, ki jih moraš poznati.

Vemo, da popolnoma obožuješ rdečo šminko in ne preseneča, da do potankosti poznaš tiste odtenke, ki se ti najbolje podajo. A zagotovo rdeča šminka ni najbolj preudarna izbira za dnevno ličenje, ki naj bo bolj subtilno in umirjeno od večernega, kjer si lahko daš duška z vsemi najudarnejšimi makeup trendi. Uspešna Youtube vlogerka in primarno profesionalna vizažistka svetovnega kova Lisa Eldridge, ki skrbi za ličenje številnih zvezdniških obrazov, svetuje, da ob službenih in drugih formalnih obveznostih posežemo po šminkah v naravnih kožnih odtenkih, ki se gibljejo v barvnih paletah oranžne, rjave in roza.

Ker je iskanje popolne ”nude” šminke lahko veliko bolj zahtevno od iskanja idealne rdeče, Lisa svetuje, da pred nakupom primerjamo različne naravne kožnate odtenke in izberemo tisto šminko, ki se najbolje ujema s tonom naše kože. Priporočljivo je, da ne izberemo točno takšnega odtenka, kot je koža na obrazu, saj bomo v tem primeru izgledali preveč bledo in utrujeno, pravtako pa odsvetuje izbiro pretirano močnih rjavih nians, v kolikor imamo izredno svetlo in bledo polt.

V spodnjem video posnetku Lisa Eldridge do potankosti obrazloži, kako izbrati svoj odtenek nude šminke, ki bo tvoja najbolj zanesljiva spremljevalka ob vseh priložnostih.