Lepotni trend tega trenutka: britje obraza pri ženskah

Da ali ne?

V zadnjih nekaj mesecih se je na lepotni sceni pojavil nov trend – britje obraza imenovano dermaplaning. Poslužujejo se ga mnoge lepotne navdušenke po vsem svetu, marsikatere ga zagovarjajo, spet druge odkrito kritizirajo. Pa vi, na kateri strani ste? Morda vam bo v pomoč nekaj dejstev…

Dejstvo je, da ima velika večina žensk po obrazu precej tankih ozirom opaznih dlačic. Zakaj? Dermaplaning je postopek, ko z izjemno ostrim rezilom odstranjujemo dlačice na obrazu in tako poskrbimo za precej mehko in nežno kožo. Deluje kot nekakšen piling, saj poskrbi za popolno gladkost, zaradi katere si mnogo lažje temeljito očistite obraz. Nanos ličil je lepši in bolj enakomeren, mnoge ženske pa poročajo o bolj čisti in gladki koži.

Pa je iritirajoče? Če dermaplaning izvajate pravilno s pravim rezilom, načeloma ne. Gre za nežen način odstranjevanja dlačic, ki ne povzroča vnetij in ne uniči pH-ja kože, kot sicer to stori večina mikrodermabrazijskih postopkov.

Bodo dlačice zrastle nazaj močnejše in debelejše? Odgovor, na katerega ste verjetno prav vse čakale. Menda ne. Tovrstna rezila so precizna in natančna ter le odrežejo vrh mehkih dlačic. V uredništvu v postopek nismo popolnoma prepričani, vedno več uglednih lepotnih strokovnjakinj ga zagovarja in prav zato smo se vest odločili deliti z vami.