Lasje: Kako v boj proti mastnim lasem?

Mastni lasje so težava, ki muči številne ženske.

Pogostost umivanja las se med ljudmi zelo razlikuje. Medtem ko si jih nekateri umijejo le enkrat na teden ali celo na dva tedna, si jih morajo drugi tudi do trikrat na teden. Vzrok za to je prekomerno maščenje las. Žal prepogosto umivanje las lasišče izsuši, saj izpiramo maščobo, ki ščiti pred izsušitvijo. Da bi se temu izognili, je pametno upoštevati spodnje nasvete.

Umivanje las

Pri umivanju las moramo biti pozorni na tri stvari: temperaturo vode, nanašanje šampona in balzama. Temperatura vode naj bo do 38 stopinj, ker prevroča voda povečuje izločanje maščobe. Šampon nanesite s krožnimi gibi od temena proti vrhu in dobro izperite. Nato balzam nanesite le na konice las. Če ga boste nanesli na celo dolžino, se bodo vaši lasje hitreje zamastili.

Sušenje las

Ko si lase umijete, je najboljše, da si jih v veliki večini posušite na naraven način, korene las pa s sušilcem, tako se bodo lasje manj mastili, hkrati pa boste dosegli večji volumen. Pazite pri temperaturi sušenja las! Prevroči zrak izsuši lasišče in povzroči luščenje maščobe, saj se koža na ta način zaščiti pred vročino.

Česanje

Če želite vaše lase čim dlje ohraniti čiste, jih čim manj češite. Razlog za to je povsem enostaven – s česanjem naravno olje iz temena prenašate na celotno dolžino las in tako se hitreje mastijo. Pomembno je tudi, da glavnike in krtače za lase redno čistite v topli vodi s šamponom ali milom, saj se na njih nabere umazanija (ostanki proizvodov za oblikovanje las, in maščoba las).

Pričeska

Za ljudi, ki se jim lasje hitro zamastijo, ravni lasje ob obrazu niso priporočljivi. Ko pridejo v stik s kožo in njenimi naravnimi olji, se bodo zamastili še hitreje. Rešitev so kodri ali pa spete pričeske.

Foto: Pinterest, Thinkstock