Lasje: Kako do ravnih las brez škodljivih preparatov?

Elegantna in lasem prijazna rešitev.

Ženske, ki imajo valovite ali popolnoma skodrane lase si občasno zaželijo ravnih las. Postopek, ki je potreben za dosego lepih ravnih las, pa je vse prej kot enostaven. Poleg tega morajo za dosego želenega videza uporabiti veliko škodljivih preparatov in vročine, kar privede do poškodb lasišča.

Na srečo obstaja tudi tehnika ravnanja las brez škodljivih snovi in likalnika za lase. Morda ne bo učinkovala na vseh laseh enako dobro, bodo pa vaši lase naravno ravni in kar je ključno, zdravi. Če so vaši lasje valoviti, boste s to tehniko dosegle zelo dober rezultat.

Zelo je pomembno, da začnete s pravim šamponom in balzamom, ki naj bosta za ravne lase. Po umivanju si jih otrite z brisačo, nato pa nanesite kremo za glajenje las. Lahko uporabite tudi regenerator in serum za glajenje – odvisno od tipa las.

Vse, ki imate dolge do srednje dolge lase, vam bo malenkost lažje, saj se daljši lasje že sami hitreje zravnajo. Lase si večkrat počešite z glavnikom in jih z rokami čvrsto potegnite. Postopek ponavljajte dokler lasje ne bodo suhi.

Ko bodo lasje popolnoma suhi, uporabite kokosovo olje ali kakšen drugi naravni izdelek, s katerim boste preprečile naravno kodranje las.

Foto: Pinterest