Kako rešiti svojo barvo las poleti?

Zbledena barva, suhi lasje in razcepljene konice. Se sliši znano? Preberite naslednje nasvete, kako se poškodovanim lasem izogniti.

Ker vaši lasje poleti še posebej trpijo in jim sonce ter morska ali klorirana voda prav nič ne prijajo, se velikokrat zgodi, da so konec poletnih mesecev popolnoma uničeni. Da ne boste poletja končali z razcepljenimi konicami, suhimi in ščetinastimi lasmi ter popolnoma zbledeno barvo, smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako skrbeti za njih.

#1: IZBIRA PRAVIH PRODUKTOV
Poskrbite, da bosta šampon in balzam, ki ga uporabljate dovolj negovalna. Dodajte svoji negi še občasno uporabo globinske maske, uporabljajte zaščitne spreje in negovalna olja.

#2: NE PRETIRAVAJTE Z UMIVANJEM
Čeprav klorirana in slana voda lasem precej škodita, se potrudite, da las ne umivate prepogosto. Po skokku v morje ali bazen sicer poskrbite, da bodo vaši lasje sprani, sicer pa poskusite svojih las ne umivati vsak dan, predvsem ne z agresivnimi čistilnimi šamponi.

#3: MINI POPRAVKI
Občasen obisk frizerja tudi poleti bo vašim lasem dobro del. Frizer bo poskrbel za osvežitev barve in lasem vrnil nekaj sijaja.

#4: POSEBNO POZORNOST NAMENITE KONICAM
Prav konice so vedno najbolj na udaru in so običajno tudi najbolj izsušene. Da se boste izognili razcepljenim koncem las, jim namenite nekaj dodatne pozornosti. Obiščite frizerja, da vaše lase nekoliko skrajša, balzam na vaših laseh pustite delovati nekoliko dlje in uporabljajte negovalna olja predvsem na spodnjem delu lasišča.