V boj proti mozoljem kar doma

Sledite naslednjim navodilom in morda se mozoljev (in njihovih posledic) znebite prej!

Mnogi lepotni strokovnjaki so mnenja, da je mozolje bolje pustiti takšne kot so, kot pa jih stiskati. Spet drugi zagovarjajo stališče, da jih je bolje stisniti in tako kožo očistiti nečistoč. Pa vendar, vsi so si enotni – s temi neprijetnimi nadlogami je potrebno ravnati pravilno in previdno. Največkrat je bolje, da svoj obraz prepustite strokovnjakom, vendar ker se v uredništvu zavedamo, da se nas velika večina ne more upreti domačemu tremtmaju, smo poiskali nekaj nasvetov, ki vam bodo pri tem opravilu zagotovo prišli prav.

IZBERITE PIMEREN ČAS
Postopka se lotite zvečer, saj bo tako imela vaša koža čas, da se umiri pred prvim nanosom jutranjih ličil. Ponoči se koža tudi bolje celi oziroma obnavlja.

NAJ BO VAŠ OBRAZ ČIST
Proces stiskanja je prav, da začnete s temeljitim čiščenjem kože (najbolje kar z gelom za umivanje obraza) in vaših rok (z antibakterijskim milom).

PARA ODPIRA PORE
Da se bodo vaše pore bolj odprle, pred postopkom stiskanja obraz izpostavite nežni pari, ki jih lahko ustvarite kar doma. V posodo natočite vročo vodo in dodajte nekaj kapljic tea tree olja ter obraz držite nad paro nekaj minut. V kolikor vas preganja čas, pa le položite toplo mokro brisačo na obraz.

PREBODITE Z IGLO
Najbolj precizen in najbolj higieničen način je uporaba igle (katera naj bo pred uporabo sterilizirana). Predvsem za podkožne mozolje je ključno, da ustvarite majhno luknjico, skozi katero boste lahko nato nežno stisnili mozolj. Klasični »beli« mozolji načeloma prebadanja ne potrebujejo, vendar je tudi z njimi treba previdno.

POMIRITE KOŽO
Za pomiritev kože uporabite hladne obkladke. Tako boste pomirili vnetje in zmanjšali rdečico.