Kako naravno posvetliti lase za kar tri odtenke?

Cimet resnično dela čudeže!

Cimet resnično dela čudeže!

Se vztrajno odrekate vsem agresivnim, dragim in umetnim barvam za lase, a si kljub temu želite nekoliko svetlejšega naravnega odtenka? Skrivnostno naravno alternativo barvanja las razkrivamo v nadaljevanju.

Cimet ni namenjen zgolj kulinariki, še kako dobrodošel bo po novem tudi v vaši kopalnici. Cimet ima to moč, da bodo vaši lasje posvetljeni, kot bi ravno prišli iz morja, postali pa bodo tudi bolj zdravi, mehki in sijoči.

Ta metoda najbolj učinkuje na svetlo rjavih in svetlih laseh. Čudežna zlata začimba bo posvetlila tudi temnejše lase, a je takrat postopek potrebno večkrat ponoviti. Na nakatere lase postopek ne deluje, kar je odvisno predvsem od strukture las. Potrebno je opozoriti, da je maska namenjena izključno svetlenju naravne barve in ne že pobarvanim lasem.


Recept za cimetovo masko za lase

3 žlice cimeta
3 žlice medu
5 žlic balzama za lase

Postopek

Cimet in med premešajte, da se lepo povežeta, nato v zmes dodajte balzam. Maska se nanaša na čiste in suhe lase. Če želite učinek, kot da vas je oplazilo sonce, masko nanesite le na zunanjo stran las. Pazite, da zmes ne ostane na obrazu, prav tako pa je ne vmasirajte v lasišče, da ne bi prišlo do alergijske reakcije. Po nanosu maske lase za pol ure zavijte v prosojno folijo in brisačo, da bo toplota naredila svoje. Po pol ure brisačo odvijte, masko pa pustite delovati na laseh še dodatne 4 ure. Sledi izpiranje s toplo vodo.