Kako nahraniti kožo v hladnih jesenskih dneh?

Ne pozabi, da hladni jesenski dnevi, vplivajo na kožo, ki ji moramo nameniti v tem času posebno pozornost...

Naša koža je pozimi izpostavljena dvema ekstremoma – hladnemu in vlažnemu zraku zunaj in toplemu ter suhemu zraku v zaprtih prostorih. V ogrevanih prostorih koža izredno hitro izgublja vlago, medtem ko izpostavljena mrazu potrebuje močno zaščito, da bi preprečili suhost in razpokanost. V obeh premerih pa se koža izredno hitro izsuši.

Vlaženje kože je potrebno skozi celo leto, ne glede na letni čas. Ob izpostavljenosti suhemu zraku vlaga “izhlapi” še hitreje, zato potrebujemo nego, ki bo poskrbela za zadostno količino vlažilcev, kateri bodo ostali v koži in se borili proti zunanjim vplivom. Koža v zimskem času potrebuje kremo obogateno z močnimi sestavinami, da bi zadržala vlago v koži, ne glede na to ali preživite večino dneva v zaprtih in segretih prostorih ali, če preživite dan zunaj, izpostavljeni mrazu.

Omenjeni neprijetni zimski pogoji predstavljajo še večji stres starejši koži, saj ta izgublja še več vlage. Proces nadomeščanja vlage pa poteka počasneje . Zato imata mraz in ogrevanje prostorov še večji vpliv na suho in starejšo kožo.

Poskrbite za zaščito vaše kože z BÔCASSY Bogato hranljivo dnevno kremo in Bogato hranljivo nočno kremo, ki je primerna za še posebej za zrelo in suho kožo v zimskem času.

PR vsebina