Kako izbrati pravo manikiro

Pravila izbire manikire glede na vaš poslovni kodeks.

Pravila izbire manikire glede na vaš poslovni kodeks.

Da bi v službi vsakodnevno blestele, razkrivamo, katere kombinacije so najbolj sprejemljive za različne poklice.

Kozmetična industrija in decentnost

Roke, ki prihajajo v stik s kožo, ne trpijo dolgih ali ostro oblikovanih nohtov. Roke so vsakodnevno zaščitene z rokavicami in potrebujejo boljšo nego s hranilnimi kremami. Nohti so pri teh poklicih kratki, njihova oblika pa je zaokrožena. Vendar pa bo prozoren ali pa nevtralen odtenek laka za nohte poudaril vašo pozornost do detajlov, pri čem bodo vaše roke zablestele vsakič, ko snamete rokavice.

Stroga pravila, ki jih ne smete prekršiti

Zdravstveni delavci in zdravniki v svojem poslovnem okolju vedno na prvo mesto dajejo svojo strokovnost. Kratki in zaobljeni nohti brez laka in pretiranega nakita so najboljša izbira za fizični stik z bolniki ter opravljanje pregledov in preiskav. Podobno je pri drugih poklicih, ki imajo stroge higienske standarde, kjer se odsvetuje nošenje laka med delom in priporočamo redno negovanje rok.

Lepotna industrija

Če delate v lepotni industriji, so lepo negovane roke skorajda samoumevne. Pri frizerjih se lak za nohte posebej priporoča zaradi pogostega stika z vodo – lak namreč varuje nohte pred dejavniki kot je delo z vodo in kemikalijami. Stiliziranje las je kreativno delo, tako da lahko barva laka za nohte odraža vaš karakter in slog, pri izbiri manikire pa se lahko popolnoma sprostite.

Brezhibna manikira

Če imate pisarniško delo in dan preživite za računalnikom, so vaše roke nenehno izpostavljene. Pogosti sestanki in srečanja s strankami zahtevajo, da ste vsak dan videti brezhibno. V dvomu pa vedno lahko računate na klasike: nude odtenke, rdečo, ki je enako primerna tudi za svečane poslovne priložnosti ter temne barve, kot so siva, črna in temno modra.

Umetniki in športniki naj eksperimentirajo brez meja

Vse je osredotočeno na vas, tako da bodo tudi vaši nohti ogledalo vaših sposobnosti in uspeha. Svobodno poudarite svojo individualnost in bodite originalni. Večina umetnikov ljubi nekonvencionalne ideje, tako da si lahko privoščite bolj drzno manikiro, trenutno so zelo v trendu vijolični in modri odtenki. Dolžina nohtov je še vedno podrejena disciplini, s katero se ukvarjate, zato večina umetnikov in športnikov ostaja zvesta kratkim nohtom.

Kreativci se lahko zanesejo na svoje preference in modni okus

Kreativni poklici, kot sta marketing in dizajn, dovoljujejo celoten spekter barv. Če vam je všeč barvna manikira, bodite pozorni na količino nakita in ga pustite za posebne priložnosti.