Kaj vam glede tekoče podlage svetujejo strokovnjaki?

Nasveti, ki vam bodo prišli prav resnično vsak dan!

Le z dobro podlago bo vaš makeup videz izgledal resnično lepo. Zato velja pri izboru tekoče podlage in njenem nanosu premisliti in morda raziskati ter poiskati kakšno informacijo več. Za vas smo to storili v uredništvu in poiskali najboljše nasvete strokovnjakov glede nanos tekoče podlage.

Morda uporabljate preveliko količino
Ključno je, da tekoče podlage ne uporabite preveč, spet pa ne tudi premalo. Mnogi svetujejo nanos v obliki 5ih pikic po obrazu (na ličnici, na čelu, na brado in vrat), razmažite jih s tapkanjem ter rahlimi krožnimi gibi in ne z grobim razmazovanjem. Uporabite lahko prste, čopič ali gobico (vsi naj bodo resnično čisti). Količinsko je ne nanesite preveč, saj bo tako vaš videz nenaraven.

Olje in voda, kateri se s tekočo podlago bolje razume?
Odgovor je »oba«! Za bolj sijoč videz lahko pred nanosom tekoče podlage nanesite na obraz kapljico olja ali pa izredno vlažilen serum na vodni osnovi. Oboje lahko celo primešate tekoči podlagi. Voda je dobra prijateljica tekoče podlage tudi v obliki mokre gobice za nanos – to priporočamo predvsem tistim, ki imate suh tip kože oziroma si želite nekoliko bolj sijočega videza.

Premislite pred popravki
Zagotovo je najslabša ideja (s pogosto zelo slabim končnim rezultatom) ponovni nanos tekoče podlage kot popravek. Če ste zjutraj na primer nanesli makeup in ga želite čez dan osvežiti, raje izpustite tekočo podlago. Za popravke uporabite lističe za odstranitev sebuma (če se mastno svetite) in vlažilni korektor. Za osvežitev videza včasih deluje celo nanos vlažilnega tonika v spreju.

Veliko vprašanje: ali lahko uporabljate roke?
Seveda! Mnogi strokovnjaki celo zagovarjajo nanos s prsti, saj se tako tekoča podlaga nekoliko otopli na telesno temperaturo, hkrati pa prsti omogočajo precej natančen nanos (pazite le, da ne pritiskate preveč oziroma da tekoče podlage med nanosom ne odstranjujete stran od obraza – grobi gibi proti zunanjem predelu obraza namreč pigmente odstranjujejo in povzročijo prav grde črte ob lasišču in robu čeljusti). Potisk tekoče podlage torej naprej nanesite na zgornji predel dlani, nato pa jo nanesite na obraz. Roke naj bodo prav vedno čiste!