Kaj je na krožniku Viktorijinega angelčka?

Postavna manekenka razkrila, kako vzdržuje vitko postavo.

»Viktorijini angelčki« slovijo po svojih popolnih telesih. In če ste se kdaj spraševali, kakšen je jedilnik postavnih manekenk, ki vsako leto na modni reviji Victoria Secret jemljejo dih, potem je vsaj del odgovora na svojem blogu ponudila Bridget Malcolm. 26-letna Avstralka, ki je že vrsto let eden najbolj znanih Viktorijinih angelčkov, je razkrila svoje prehranske navade.

Bridget pravi, da ne zajtrkuje takoj, ko vstane, ampak vsako jutro na prazen želodec najprej spije dva litra vode. Ta rutina po njenih besedah zahteva nekaj treninga in časa, da se telo privadi na tak režim. »Ker veliko telovadim, je dobra hidracija na začetku dneva ključna,« je zapisala Bridget. Namesto klasičnega zajtrka spije veganski napitek (Vega One) z okusom čokolade, ki vsebuje naravna, cela polnozrnata rastlinska živila. Velikokrat mu doda banano in malo mandljevega mleka. »To me nasiti in mi da potrebno energijo pred pričetkom napornega dneva,« pravi Bridget. Bridget se drži pravila, da od njenega zadnjega večernega do prvega jutranjega obroka, mine od 12 do 14 ur. V tem času ne zaužije ničesar.

Bridget poskrbi, da med dvema obrokoma minejo vsaj tri ure. V tem času ne uživa nobene hrane.

Zelenjava je ključna sestavina vsakega obroka slavne manekenke, na njenem krožniku pa ne smeta manjkati niti tofu in fižol. »Sovražim obsedenost današnje družbe z beljakovinami. Če bi namesto tega v prehrani dajali več poudarka vlakninam, bi preprečili številne bolezni,« je prepričana lepa Avstralka.

In prigrizki? Bridget ima vedno pri sebi češnjeve paradižnike, ki jih naravnost obožuje. Prisega tudi na oreščke in organsko pridelano zelenjavo.

In če vam je ob tem prehranskem režimu zakrulilo v želodcu, še dobra novica: Bridget pravi, da si občasno privošči tudi veganski sladoled in pomfrit. »Ker je življenje kratko in ker je hrana zakon.«