Hipnotična lepota ‘kraljice teme’

Spoznajte 24-letnico, ki je očarala svet s svojo edinstveno lepoto.

Spoznajte edinstveno Nyakim Gatwech, ki jo zaradi njene izjemno temne polti, kličejo tudi »Queen Of The Dark« (kraljica teme). 24-letnica iz Južnega Sudana je zelo ponosna na svojo barvo kože in se po zaslugi svoje hipnotične lepote hitro prebija med najbolj iskane modele na svetu.

Nyakim ima na svojem Instagram profilu že blizu 100.000 sledilcev, na družbenih omrežjih pa pogosto opozarja na pomen pozitivne samopodobe in medsebojnega spoštovanja, ne glede na barvo kože. A odkar se je preselila v ZDA, se ta lepotica žal pogosto srečuje tudi z rasističnimi opazkami. Nedavno je zaupala svojo izkušnjo s taksistom, ki jo je vprašal, ali bi bila pripravljena pobeliti svojo kožo, če bi ji za ta poseg nekdo ponudil zajetno vsoto denarja. Nyakim se je odzvala z nasmehom, a pravi, da je bilo takih in podobnih neprijetnih situacij v njenem življenju že kar nekaj.

»Ne bi verjeli, kakšna vprašanja in komentarje dobivam. Ljudje me pogosto sodijo zgolj na podlagi barve moje kože. Bog mi je podaril čudovit pigment in zame je bil to pravi blagoslov,« pravi samozavestna Afričanka, ki pa kljub temu priznava, da je obstajal trenutek v njenem življenju, ko je za hip pomislia, da bi si pobelila kožo. To je želela storiti zgolj zato, da ji ne bi bilo več potrebno poslušati žaljivih komentarjev in da bi bila fantom bolj privlačna. »Na srečo je bil to zgolj trenutek slabosti, ki ga zagotovo doživi vsakdo v svojem življenju,« še dodaja Nyakim, ki se je odločila svetu ponosno pokazati svojo edinstveno lepoto in spodbuditi ljudi, da prenehajo presojati druge zgolj po barvi njihove kože.

Foto: @queenkim_nyakim